Reteta zilei: Budinca de paste

Printeaza

Alternativa grozava a unei portii de gustare dulce, budinca de paste poate fi chiar o masa in sine: un mic- dejun sanatos sau o cina savuroasa.

Poate te intereseaza si:

 

Budinca de paste

Ingrediente:

  • O mână de paste (spaghete, macaroane sau tăieţei)
  • 6 ouă
  • 500 g caşcaval sau brânză nesărată; (urdă)
  • O cană de zahăr
  • O mână de stafide+ o linguriţă de rom+ apă

 

 

Mod de preparare:

Se pun stafidele la înmuiat într-o cănuţă de apă şi o linguriţă de rom.

Budinca_de_paste_03

 

Pastele se fierb în apă cu puţină sare si o lingură de ulei (preferabil de măsline).

Budinca_de_paste_09

 

Se scurg si se aşează in tavă.

Budinca_de_paste_15

Din ouă, brânza rasă, zahăr si stafide se face o compoziţie care se aromează (esenţă de rom, de lămâie, de portocale sau după preferinţe).

Budinca_de_paste_17

 

Se toarnă peste paste, se amestecă şi se dă la cuptor- foc mic, 30- 40 min. Se serveşte ca atare cu vin roze demidulce.

Budinca_de_paste_20

Budinca de paste

Budinca de paste

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte buna budinca de paste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.