Reteta zilei: Budinca de paste
PrinteazaAlternativa grozava a unei portii de gustare dulce, budinca de paste poate fi chiar o masa in sine: un mic- dejun sanatos sau o cina savuroasa.
Poate te intereseaza si:
- Budinca de paste cu ton
- Budinca de paste cu pui si broccoli
- Budinca de paste cu branza si legume coapte
Ingrediente:
- O mână de paste (spaghete, macaroane sau tăieţei)
- 6 ouă
- 500 g caşcaval sau brânză nesărată; (urdă)
- O cană de zahăr
- O mână de stafide+ o linguriţă de rom+ apă
Mod de preparare:
Se pun stafidele la înmuiat într-o cănuţă de apă şi o linguriţă de rom.
Pastele se fierb în apă cu puţină sare si o lingură de ulei (preferabil de măsline).
Se scurg si se aşează in tavă.
Din ouă, brânza rasă, zahăr si stafide se face o compoziţie care se aromează (esenţă de rom, de lămâie, de portocale sau după preferinţe).
Se toarnă peste paste, se amestecă şi se dă la cuptor- foc mic, 30- 40 min. Se serveşte ca atare cu vin roze demidulce.
Budinca de paste
Poftă bună!
Foarte buna budinca de paste