Budinca de paine cu coacaze si pere din: oua, lapte, franzela, unt, zahar, scortisoara, coacaze, para. Ingrediente: 4 ouă 1 1/2 căni lapte 1 franzelă de ieri (5-6 felii mari de pâine) 1 lingură unt + pentru uns vasul 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat (sau mai mult) 1 praf de scorţişoară 100 g […]
Reteta zilei: Budinca de porumb cu parmezan
PrinteazaBudinca de porumb cu parmezan din: porumb, smantana, oua, sare, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 3 buc porumb
- 2 cani smantana
- 3 ouă
- 2 gălbenușuri
- ¼ lingurița sare
- piper cayenne
- 1 cană parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170 C. Tăiați porumbul.
Încălziți smantana, adaugati porumbul si gatiti timp de 10 minute.
Se da la blender până se omogenizeaza.
Se strecoară amestecul printr-o strecurătoare fină.
Bateti ouale si galbenusurile si apoi adaugati un pic din amestecul de crema. Adaugati piper.
Se toarnă amestecul în 6 vase termorezistente.
Se coace timp de 30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Se presară parmezan si mai dati la cuptor 4-5 minute.
Budinca de porumb cu parmezan
Pofta buna!
Budinca de orez cu branza sarata
Budinca de orez cu branza sarata din: dovlecei, branza, oua, faina, orez, ulei, coriandru, usturoi, verdeata, iaurt, faina, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 500 g brânză sărată 6 ouă 200 g orez 6 linguri de făină 100 ml ulei 1 linguriţă de boabe de coriandru 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel sau […]
Pofta buna!