Reteta zilei: Budinca de spaghete cu carne tocata
PrinteazaBudinca de spaghete cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, usturoi, ciuperci, pasta de tomate, rosii, sare, cimbru, oregano, busuioc, fulgi de ardei, spaghete, branza ricotta, parmezan, mozzarella.
Ingrediente:
- 1 pachet de carne tocata (aproximativ 1 kg)
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 200-300 gr ciuperci feliate
- 1 cutie pasta de tomate
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 lingura de sare
- 2 lingurite cimbru uscat
- 2 lingurite oregano uscat
- 2 lingurite busuioc uscat
- 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
- 1 pachet spaghete
- 1/2 cana branza ricotta
- 1/2 cana parmezan ras
- 1 cana branza mozzarella maruntita
Mod de preparare:
Gatiti carnea tocata cateva minute, apoi scurgeti excesul de grasime si pastrati deoparte.
In aceeași tigaie, se adauga 1 lingura de ulei de masline si gatiti ceapa la foc mediu pana se inmoaie.
Se adauga usturoiul si gatiti timp de 1 minut. Opriti focul si pastrati deoparte.
In aceeasi tigaie, se adaugă 2 linguri de ulei de masline si sotati ciupercile la foc mediu.
Reduceti focul la mediu, se incorporeaza carnea si ceapa in tigaie, apoi se adauga pasta de tomate si conserve de rosii.
Adaugati sare, cimbru, oregano, busuioc si fulgi de ardei rosu.
Fierbeti la foc mic timp de 10 minute, apoi se incorporeaza spaghetele fierte al dente.
Ungeti cu ulei un vas termorezistent, adaugati 1/2 din amestecul de spaghete in vas, apoi imprastiati ricotta.
Adaugati spaghetele ramase, apoi imprastiati parmezan si mozzarella.
Coaceti la 180C timp de 30 minute, apoi lasati sa se odihneasca aproximativ 10 minute inainte de a taia si servi.
Budinca de spaghete cu carne tocata
Pofta buna!