Reteta zilei: Burger umplut

Printeaza

Burger umplut din: burgeri de vita, bacon, rosii cherry, mozzarella, busuioc, condimente, chifla.

Burgerul modern a fost inventat in Statele Unite ale Americii in secolul al XIX-lea.

Desi originile sale sunt discutabile, se crede ca primul burger a fost creat de Louis Lassen, un imigrant din Germania stabilit in New Haven, Connecticut, in anii 1890.

El a creat un sandwich dintr-o bucata de carne tocata de vita prajita si servita intre doua felii de paine prajita. Astazi, burgerul este consumat in toata lumea, fiind unul dintre cele mai populare alimente de tip fast-food.

Exista o varietate mare de burgeri, de la cei traditionali cu carne tocata, la variante vegetariene sau cu peste, si sunt serviti in diverse moduri, de la cele mai simple, la cele mai sofisticate.

 

 

Poate te intereseaza si

 

 

Ingrediente:

  • 2 burgeri de vita
  • bacon, prajit si maruntit
  • roșii cherry, injumatatite
  • mozzarella, maruntita
  • frunze proaspete de busuioc
  • condimente, dupa preferinta
  • 1 chifla mare

 

Mod de preparare:

Taiati chifla in doua.

Pe un burger presarati bacon, rosii cherry, mozzarella, busuioc, condimente si puneti deasupra celalalt burger.

Uniti marginile si puneti pe gratar.

Frigeti bine pe ambele parti pana se patrund.

Dupa preferinta, rumeniti si chifla, adaugati burgerul umplut in mijloc si serviti cu salata.

 

Burger umplut

Burger_umplut_08

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Este o nebunie cu burgerul asta 🙂

  2. Lidia Georgescu

    Prea umplut burgerul asta :))))

  3. Angela Constantin

    Arata foarte bine burgerul asta, un deliciu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.