Reteta zilei: Burgeri de legume cu quinoa
PrinteazaBurgeri de legume cu quinoa din: dovlecel, quinoa, porumb, ceapa verde, piure de naut, mustar de dijon, usturoi, chimen, chifle.
Ingredientele de bază ale unui burger clasic includ chifla de pâine, chiftelele de carne, garnitura și sosurile. Carnea folosită poate fi de vită, porc, pui, pește sau fructe de mare, iar alternativele vegetariene/vegane pot folosi legume, soia, fasole sau alte surse vegetale de proteine.
Există o mare varietate de tipuri de burgeri, adaptate la preferințele regionale și culturale. De exemplu, burgerul american clasic conține, de obicei, chiflă, chiftele de vită, ketchup, muștar, ceapă, salată și felii de castraveți murați. Alte tipuri populare includ burgerii cu brânză, burgerii cu bacon, burgerii cu ciuperci sau burgerii cu sos barbecue.
Ingrediente:
- 1 ceasca dovlecel, tocat
- 1 cana quinoa, fiarta
- 2 stiuleti de porumb
- 2 cepe verzi tocate
- 2 cutii piure de naut
- ¼ cana mustar de Dijon
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita chimen
- chifle
Mod de preparare:
Combinati dovlecel, quinoa, porumb si ceapa verde intr-un castron mare.
Adaugati piureul de naut, mustar Dijon, usturoiul si chimenul. Combinati totul impreuna. Formati burgeri.
Gatiti intr-o tigaie din fonta pe aragaz, sau pe un gratar. Gatiti pentru 7-10 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Taiati chiflele si serviti cu burgerii calzi.
Burgeri de legume cu quinoa
Pofta buna!
Arata bine burgeri astia 🙂 desi nu-s chiar pe gustul meu
Ce bine arata
Au fost buni?