Reteta zilei: Burgeri de legume cu quinoa

Printeaza

Burgeri de legume cu quinoa din: dovlecel, quinoa, porumb, ceapa verde, piure de naut, mustar de dijon, usturoi, chimen, chifle.

Ingredientele de bază ale unui burger clasic includ chifla de pâine, chiftelele de carne, garnitura și sosurile. Carnea folosită poate fi de vită, porc, pui, pește sau fructe de mare, iar alternativele vegetariene/vegane pot folosi legume, soia, fasole sau alte surse vegetale de proteine.

Există o mare varietate de tipuri de burgeri, adaptate la preferințele regionale și culturale. De exemplu, burgerul american clasic conține, de obicei, chiflă, chiftele de vită, ketchup, muștar, ceapă, salată și felii de castraveți murați. Alte tipuri populare includ burgerii cu brânză, burgerii cu bacon, burgerii cu ciuperci sau burgerii cu sos barbecue.

 

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca dovlecel, tocat
  • 1 cana quinoa, fiarta
  • 2 stiuleti de porumb
  • 2 cepe verzi tocate
  • 2 cutii piure de naut
  • ¼ cana mustar de Dijon
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita chimen
  • chifle

 

Mod de preparare:

Combinati dovlecel, quinoa, porumb si ceapa verde intr-un castron mare.

Adaugati piureul de naut, mustar Dijon, usturoiul si chimenul. Combinati totul impreuna. Formati burgeri.

Gatiti intr-o tigaie din fonta pe aragaz, sau pe un gratar. Gatiti pentru 7-10 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Taiati chiflele si serviti cu burgerii calzi.

 

Burgeri de legume cu quinoa

Burgeri_de_legume_cu_quinoa_08

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Arata bine burgeri astia 🙂 desi nu-s chiar pe gustul meu

  2. Au fost buni?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.