Reteta zilei: Burgeri de vita cu topping de ciuperci
PrinteazaBurgeri de vita cu topping de ciuperci din: vita, ghimbir, usturoi, sos de soia, pesmet, coriandru, sare, piper, chifle, ciuperci, ceapa verde, ulei de masline, ulei de susan, maioneza.
Poate te intereseaza si:
pentru burgeri:
- 1 kg carne tocata de vită
- 1 lingura ghimbir proaspăt tocat
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura sos de soia
- 1/3 ceasca pesmet
- 1 lingura coriandru proaspăt tocat
- 1 praf de sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat
- chifle si coriandru, pentru servire
topping:
- 150gr ciuperci feliate
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 fire ceapa verde, felii subțiri
- 2 linguri coriandru tocat
- 2 lingurite sos de soia
- 1 lingura ulei de măsline
- 4 lingurite ulei de susan
- 1 praf sare și piper
sos:
- 3 linguri maioneza
- 2 lingurite ulei de susan
- 1 lingurita sos de soia
- 1 vârf de cuțit de coriandru tocat
Mod de preparare:
Într-un castron mare, combinati toate ingredientele pentru burger, cu exceptia celor pentru servire.
Se amestecă cu mâinile până se combina bine. Formati patru burgeri.
Combinati toate ingredientele pentru topping intr-un castron mare. Amestecati bine.
Combinati ingredientele pentru sos intr-un castron mic, pastrati deoparte pana la servire.
Incalziti gratarul la foc mare si rumeniti burgerii aproximativ patru minute pe fiecare parte.
Transferati amestecul de ciuperci intr-o tigaie și sotati cateva minute.
Taiati chiflele, adugati putin sos pe o jumatate de chifla, adaugati un burger, topping de ciuperci si acoperiti cu sos.
Garnisiti cu coriandru si adaugati cealalta jumatate de chifla. Procedati la fel cu ceilalti burgeri. Serviti imediat.
Burgeri de vita cu topping de ciuperci
Pofta buna!
Moaaaa, ce pofta mi-ai facut 🙁
Foarte buni, imi place