Reteta zilei: Burta de porc cu aroma de usturoi

Printeaza

Burta de porc cu aroma de usturoi din: burta de porc, usturoi, vin alb, lapte, sare de mare, seminte de fenicul, condimente.

 

Ingrediente: 

  • 300gr burta de porc
  • 1 capatana usturoi
  • 120ml vin alb
  • ½ ceașcă lapte
  • sare de mare
  • semințe de fenicul
  • condimente

 

 

Mod de preparare:

Inveliti burta de porc in prosoape de harti si dati la frigider 6 ore.

Incalziti cuptorul, stergeti din nou burta cu prosoape si crestati cu un cutit foarte ascutit.

Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi
Frecati cu sare, seminte de fenicul si alte condimente, dupa preferinta.

Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi_02

Se pune usturoiul intr-un vas de copt și se toarnă lapte și vin.

Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi_03
Asezati burta de porc peste usturoi, asigurându-vă că pielea nu vine în contact cu lichidul.

Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi_04
Dati la cuptorul incalzit la 160C, se acoperă cu o bucată de folie de aluminiu, timp de 2 ore.

Indepartati folia de aluminiu si dati temperatura la 200C. Mai gatiti inca 15 minute.

Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi_05
Lasati sa se odihneasca alte 15 minute.

Apoi taiati si serviti.

Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi_06

Burta de porc cu aroma de usturoi

Burta_de_porc_cu_aroma_de_usturoi_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Burta de porc cu orez

Burta de porc cu orez din: unt, orez basmati, apa, burta de porc, ulei, usturoi, ceapa verde, sare si piper.   Ingrediente : 2 linguri de unt nesarat 2 cesti orez basmati 3 cesti de apa 1 bucata burta de porc, feliata ulei, pentru prăjit 6 catei de usturoi , tocati 1-2 fire ceapa verde, feliata […]

Burta de porc la cuptor

Burta de porc la cuptor din: burta de porc, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 2 kg burtă de porc împănată o căpăţână usturoi o lingură ulei o lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Carnea se fasonează pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă. Se presară cu sare şi piper. […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Burta asta e interesanta. Parca as pune si un strop de ceva iute, arata bine rau, dar prea multa grasime …

  2. Nina Apostoleanu

    Este perfecta pentru acum, adica peste cateva luni, vreo 2. Asta o sa fac la masa de craciun, burta de porc, sa vedem cum iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.