Reteta zilei: Burta de porc crocanta pe pat de orez basmati

Printeaza

Burta de porc crocanta pe pat de orez basmati din: unt, orez basmati, apa, burta de porc, ulei, usturoi, ceapa verde, sare si piper.

 

 

Ingrediente :

  • 2 linguri de unt nesarat
  • 2 cesti orez basmati
  • 3 cesti de apa
  • 1 bucata burta de porc, feliata
  • ulei, pentru prăjit
  • 6 catei de usturoi , tocati
  • 1-2 fire ceapa verde, feliata
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mica la foc mediu se topeste untul . Adaugati orezul. Amestecati usor.

Prajiti timp de 2-3 minute, apoi se adauga apa. Asezonati cu sare si amestecati pentru a se combina.

Cand incepe sa clocoteasca, acoperiti oala cu un capac etans si dati focul la mic. Gatiti orezul 40 de minute.

Apoi opriti focul si lasati sa se odihneasca cel putin 10 minute. Scoateti capacul si transferati intr-un bol.

Incalziti uleiul intr -un wok la foc mediu. Intre timp aasezonati burta de porc cu sare si piper pe ambele parti.

Adaugati in wok si prajiti cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Transferati pe o farfurie in care ati pus prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul.

Taiati burta de porc in bucati mici. scurge grasimea din wok, lasand aproximativ 2 linguri de ulei.

Se adauga usturoiul tocat si ceapa verde tocata, apoi se amesteca pentru un minut sau doua.

Adaugati orezul, asezonati cu sare si piper si gatiti 2-3 minute.

Serviti burta de porc crocanta pe pat de orez basmati si garnisiti cu ceapa verde tocata.

 

Burta de porc crocanta pe pat de orez basmati

Burta de porc crocanta pe pat de orez basmati

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Burta de porc la cuptor

Burta de porc la cuptor din: burta de porc, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 kg burtă de porc împănată o căpăţână usturoi o lingură ulei o lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Carnea se fasonează pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă. Se presară cu sare şi piper. Jumătate […]

 

Burta de porc cu usturoi

Burta de porc cu usturoi din: burta de porc, usturoi, vin alb, lapte, sare de mare, seminte de fenicul, condimente. Ingrediente:  300 g burta de porc 1 capatana usturoi 120ml vin alb ½ ceașcă lapte sare de mare semințe de fenicul condimente   Mod de preparare: Inveliti burta de porc in prosoape de harti si […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.