Reteta zilei: Burta de porc pregatita in casa

Printeaza

Burta de porc pregatita in casa din: burta de porc, sare de mare, zahar, paprika.

 

Ingrediente:

  • 1 bucata burta de porc
  • 100gr sare de mare și 50gr de zahăr pentru fiecare kg de burtă
  • paprika, dupa preferinta

 

 

Mod de preparare:

Presarati sare si zahar pe toate partile bucatii de burta de porc.

Puneti intr-o punga care se inchide ermetic, scoateti tot aerul, inchideti bine si dati la frigider pentru 5 zile.

Burta_de_porc_pregatita_in_casa

Scoateti din punga si tamponati usor cu un prospo de hartie umed.

Afumati la rece, apoi dati la rece peste noapte.

Scoateti din frigider, lasati sa ajunga la temperatura camerei si fierbeti cateva ore.

Burta_de_porc_pregatita_in_casa_02

Scoateti din apa si uscati bine.

Puneti apoi pe o bucata de hartie de copt si presarati paprika, dupa gust, avand grija sa fie acoperite toate partile.

Burta_de_porc_pregatita_in_casa_03

Înfășurați toată bucata în hârtie si lasa sa se raceasca, apoi se da frigider peste noapte.

Feliati si serviti, dupa preferinta.

Burta_de_porc_pregatita_in_casa_05

Burta de porc pregatita in casa

Burta_de_porc_pregatita_in_casa_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Burta de porc cu usturoi

Burta de porc cu usturoi din: burta de porc, usturoi, vin alb, lapte, sare de mare, seminte de fenicul, condimente. Ingrediente:  300 g burta de porc 1 capatana usturoi 120ml vin alb ½ ceașcă lapte sare de mare semințe de fenicul condimente   Mod de preparare: Inveliti burta de porc in prosoape de harti si […]

Burta de porc cu orez

Burta de porc cu orez din: unt, orez basmati, apa, burta de porc, ulei, usturoi, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente : 2 linguri de unt nesarat 2 cesti orez basmati 3 cesti de apa 1 bucata burta de porc, feliata ulei, pentru prăjit 6 catei de usturoi , tocati 1-2 fire ceapa verde, feliata sare […]

Burta de porc la cuptor

Burta de porc la cuptor din: burta de porc, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 kg burtă de porc împănată o căpăţână usturoi o lingură ulei o lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Carnea se fasonează pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă. Se presară cu sare şi piper. Jumătate […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.