Reteta zilei: Burta de porc in sos aromat

Printeaza

Burta de porc in sos aromat din: burta de porc, sos de soia, sherry, vin de orez, zahar pudra, arde iute, anason stelat, condimente chinezesti, usturoi, ghimbir, apa, ulei, orez prajit cu ou.

 

Ingrediente:

  • 500g burta de porc, fara piele, tăiata bucăți
  • 100ml sos de soia
  • 100ml sherry sau vin de orez
  • 1 lingură de zahăr pudră
  • 2-3 ardei iuti rosii uscati
  • 1-2 buc anason stelat
  • 2 lingurite condimente chinezesti
  • 4-5 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 bucată de ghimbir, decojit și feliat
  • 200ml apa
  • 1 lingura ulei
  • orez prăjit cu ou, pentru servire

 

Mod de preparare:

Într-un castron, se amestecă cuburile de carne de porc cu toate celelalte ingrediente, cu excepția ghimbirului, usturoiului si a apei si se lasa la marinat in frigider timp de aproximativ 2 ore.

Transferati intr-o cratita si gatiti la foc mic timp de 4 ore.

Scoateti pe prosoape de hartie, se lasa lichidul sa se raceasca usor, se transfera intr-un borcan si se da la rece.

Se incinge uleiul intr-o tigaie și se prajesc ușor bucatile de burta de porc, aproximativ 5 minute.

Între timp, scoateti grasimea care s-a strans deasupra in borcan, apoi adaugati supa intr-o cratita.

Adăugați usturoiul și ghimbirul și aduceti la fierbere pana scade si devine lipicios.

Adăugați cuburile de burta de porc și se amestecă usor.

Se serveste cu orez prăjit cu ou.

 

Burta de porc in sos aromat

Burta_de_porc_in_sos_aromat_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.