Reteta zilei: Calzone cu legume si mozzarella
PrinteazaCalzone cu legume si mozzarella din: drojdie uscata, zahar, faina, sare, ulei, vinete, ceapa, usturoi, rosii uscate in ulei, fulgi de chili, cimbru, mozzarella, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 1/4 lingurita drojdie uscata
- 1 praf de zahar
- 225gr faina
- 1 lingurita sare
- 4 linguri ulei de masline
- 4 vinete, mici
- 3 cepe mici, tocate
- 1 catel de usturoi, tocat
- 50gr rosii uscate in ulei, tocate
- 1/4 lingurita fulgi de chili
- 2 lingurite cimbru
- 75gr mozzarella, taiata cuburi
- sare si piper
- 1-2 linguri parmezan ras, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti 150ml apa calda, adaugati drojdia si zaharul si pastrati deoparte 5-10 minute.
Cerneti faina si adaugati sare intr-un bol mare. Faceti o gaura in mijloc. Incorporati usor mixul de drojdie si 1 lingura ulei de masline. Amestecati pana formati aluatul moale.
Adaugati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati pentru 10 minute.
Transfearti intr-un bol presarat cu faina si lasati la dospit 1 1/2 ore.
Preincalziti cuptorul la 220C. Curatati si taiati vinetele.
Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie si gatiti ceapa pana se inmoaie. Adaugati vinetele, usturoiul, rosiile, fulgii de chili, cimbrul si sare si piper. Gatiti 4-5 minute.
Impartiti aluatul in 2 bucati egele. Intindeti fiecare bucata. Adaugati pe fiecare jumatate de aluat mixul de legume si presarati mozzarella. Ungeti marginile cu apa si impreunati aluatul.
Transferati intr-o tava unsa. Ungeti cu ulei si intepati din loc in loc. Coaceti 15-20 de minute.
Scoateti din cuptor, ungeti cu putin ulei. Garnisiti cu parmezan si serviti pizza calzone calda.
Calzone cu legume si mozzarella
Pofta buna!