Reteta zilei: Calzone cu legume

Printeaza

Calzone cu legume din: vinete, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii uscate, fulgi de ardei iute, cimbru, mozzarella, sare, piper parmezan, faina, drojdie, apa calda.

 

Ingrediente umplutura: 

  • 4 vinete
  • 3 ceepe tocate
  • 45ml ulei de masline
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 50g rosii uscate în ulei
  • 4 lingurite fulgi de ardei iute
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 75g mozzarella, maruntita
  • sare si piper negru măcinat
  • 1-2 linguri parmezan ras, plus suplimentar pentru servire

Ingredinte aluat:

  • 225g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150ml apa calda

Mod de preparare:

Pentru pregatirea aluatului, se pun ingredientele uscate intr-un bol și se amestecă pentru a forma un aluat moale impreuna cu uleiul si apa.

Framantati timp de 10 minute. Puneti într-un bol, acoperiti si lasati la dospit pana se dubleaza.

Se incalzeste cuptorul la 220 ° C. Tocati vinetele.

Calzone_cu_legume

Gatiti ceapa intr-un pic de ulei până se înmoaie. Se adauga vinetele, usturoi, rosii uscate, fulgi de ardei iute, cimbru și condimente.

Gatiti timp de 5 minute. Se împarte aluatul în jumătate și intindeti fiecare bucată pe o suprafață de lucru presarata cu faina.

Se adauga amestecul de legume pe jumătate din fiecare bucata de aluat, apoi se presara mozzarella.

Calzone_cu_legume_02

Umeziti marginile cu apă, apoi prindeti aluaturile intre ele.

Se transfera intr-o tava de copt unsa cu ulei.

Ungeti cu ulei si cu intepati cu un cutit.

Calzone_cu_legume_03

Se da la cuptor timp de 15-20 de minute.

Se scoate din cuptor și se unge din nou cu ulei, se presară cu parmezan și se serveste imediat.

Calzone_cu_legume_04

Calzone cu legume

Calzone_cu_legume_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Calzone cu sunca

Calzone cu sunca

Calzone cu sunca din: faina, drojdie, ulei, lapte, oua, mozzarella, sunca, cimbru, unt, ciuperci, sare, sminte de floarea soarelui. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 25 g drojdie 30 ml ulei 300 ml lapte 2 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 250 g mozzarella 250 g şuncă de Praga cimbru uscat 50 g unt 200 g ciuperci […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna pizza calzone, mie-mi place la nebunie, de fiecare data cand ma duc sa mananc pizza comand o calzone

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.