Reteta zilei: Carne de curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale
PrinteazaCarne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare, piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.
Ingrediente:
- 2/3 cana faina
- Sare si piper proaspat macinat , dupa gust
- 1 ou
- 2 lingurite mustar Dijon
- 2 1/2 cani pesmet
- 4 buc carne de curcan
- 2 linguri unt nesarat
- 2 linguri ulei de masline
Ingrediente pentru sos:
- Coaja rasa de la 1 portocala
- Sucul de la 1 portocala
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 1 catel de usturoi , tocat
- 2 linguri coniac
- Sare și piper proaspat macinat , dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziți cuptorul la 200C. Se pune faina pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un bol amestecati impreuna oua , mustar și un pic de sare și piper.
Puneti pesmet pe alta farfurie.
Dati fiecare bucata de carne prin amestecurile de faina, ou si pesmet.
Intr-o tigaie se prajeste se topeste untul cu uleiul de masline.
Se adauga carnea, gatiti cate 2 minute pe fiecare parte.
Transferati apoi tigaia la cuptor si gatiti 5 minute.
Pentru a prepara sosul , puneți o craticioara la foc mediu si se adauga coaja de portocala si sucul, patrunjel , usturoi și coniac.
Gatiti , amestecand , 2-3 minute.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Serviti carnea de curcan cu sos.
Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale
Pofta buna!
ce bine arata carnea de curcan 🙂