Reteta zilei: Carne de curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale

Printeaza

Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare, piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.

 

Ingrediente:

  • 2/3 cana faina
  • Sare si piper proaspat macinat , dupa gust
  • 1 ou
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 2 1/2 cani pesmet
  • 4 buc carne de curcan
  • 2 linguri unt nesarat
  • 2 linguri ulei de masline

Ingrediente pentru sos:

  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • Sucul de la 1 portocala
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 catel de usturoi , tocat
  • 2 linguri coniac
  • Sare și piper proaspat macinat , dupa gust

 

Mod de preparare:

Preincalziți cuptorul la 200C. Se pune faina pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un bol amestecati impreuna oua , mustar și un pic de sare și piper.

Puneti pesmet pe alta farfurie.

Dati fiecare bucata de carne prin amestecurile de faina, ou si pesmet.

Intr-o tigaie se prajeste se topeste untul cu uleiul de masline.

Se adauga carnea, gatiti cate 2 minute pe fiecare parte.

Transferati apoi tigaia la cuptor si gatiti 5 minute.

Pentru a prepara sosul , puneți o craticioara la foc mediu si se adauga coaja de portocala si sucul, patrunjel , usturoi și coniac.

Gatiti , amestecand , 2-3 minute.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Serviti carnea de curcan cu sos.

 

Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale

Carne de curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. ce bine arata carnea de curcan 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.