Reteta zilei: Carne de curcan si sos cu dovleac copt
PrinteazaCarne de curcan si sos cu dovleac copt din: dovleac, ulei de masline, carne tocata de curcan, sos de paste, salata creata, mozzarella.
Carnea de curcan, cunoscută pentru textura sa fragedă și gustul delicat, este o alegere excelentă pentru o varietate de preparate culinare.
Dovleacul, bogat în vitamine și minerale, adaugă o dulceață subtilă și o cremozitate naturală sosului, care se potrivește de minune cu carnea de curcan.
Ingrediente:
- 1 dovleac
- ulei de masline
- 1/2 kg carne tocata de curcan
- 2 cesti sos de paste
- 2 cani de salata creata
- mozzarella
Mod de preparare:
Se taie dovleacul, se scobeste mijlocul, stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor pe o foaie de copt intr-o tava la 200 C pentru 30 de minute.
Cu ajutorul unei furculite, scobiti miezul astfel incat sa obtineti fasii subtiri ca spaghetele.
Intr-o tava adaugati salata creata si stropiti cu ulei de masline, apoi dati la cuptor la 200C pentru 10 minute.
Intr-o tigaie, gatiti carnea de curcan in ulei de masline pana se rumeneste, adaugati sosul de paste si gateste cateva minute.
Intr-un vas termorezistent adaugati miezul de dovleac, adaugati sosul de carne si presarati mozzarella.
Dati la cuptor 10 minute la 200C.
Serviti apoi preparatul cald, presarat cu salata crocanta.
Carne de curcan si sos cu dovleac copt
Pofta buna!