Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez
PrinteazaCarne de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia, ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez.
Ingrediente:
- 1/2 cana de faina
- 6-8 pulpe de pui
- 1/3 cupa sos barbeque
- 1/3 ceasca de miere
- 2/3 cupa gem de portocale
- 1/2 ceasca suc de portocale
- 1/4 ceasca sos de soia
- 1 lingura de ghimbir, ras
- 1/2 lingurita ardei rosu macinat
- 2 linguri amidon
- Seminte de susan, pentru ornat
- Orez fiert pentru servire
Mod de preparare:
Se toarna faina intr-o punga de plastic care se inchide ermetic, se pun pulpele si se agita pentru a se acoperi bine carnea de pui cu faina. Puneti carnea de pui intr-o oala sub presiune la foc mic. Intr-un castron mare se amesteca sosul barbeque, mierea, marmelada de portocale, sucul de portocale, sos de soia, ghimbir si ardei rosu si adaugati peste carnea de pui.
Gatiti carnea la foc mic pentru 2-3 ore. Scoateți carnea de pui si dezosati. Intr-un bol mic combinati amidon cu 3 linguri de apa. Se amesteca bine si se amesteca in sosul ramas in oala. Puneti carnea de pui inapoi in oala si amestecati bine.
Se decoreaza cu seminte de susan si serviti cu garnitura cu orez.
Carne de pui in sos cu garnitura de orez
Pofta buna!
Ca bine mai arata puiul cu garnitura de orez 😉
Merge reteta asta
O sa incerc, dar cred ca o sa icnerc cu carne de curcan
Imi place reteta asta
Nu e bine sa combini orezul cu carnea de pui