Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez

Printeaza

Carne de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia, ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez.

 

Ingrediente:

  • 1/2 cana de faina
  • 6-8 pulpe de pui
  • 1/3 cupa sos barbeque
  • 1/3 ceasca de miere
  • 2/3 cupa gem de portocale
  • 1/2 ceasca suc de portocale
  • 1/4 ceasca sos de soia
  • 1 lingura de ghimbir, ras
  • 1/2 lingurita ardei rosu macinat
  • 2 linguri amidon
  • Seminte de susan, pentru ornat
  • Orez fiert pentru servire

 

Mod de preparare:

toarna faina intr-o punga de plastic care se inchide ermetic, se pun pulpele si se agita pentru a se acoperi bine carnea de pui cu faina.

Puneti carnea de pui intr-o oala sub presiune la foc mic.

Intr-un castron mare se amesteca sosul barbeque, mierea, marmelada de portocale, sucul de portocale, sos de soia, ghimbir si ardei rosu si adaugati peste carnea de pui.

Gatiti carnea la foc mic pentru 2-3 ore. Scoateți carnea de pui si dezosati. Intr-un bol mic combinati amidon cu 3 linguri de apa.

amesteca bine si se amesteca in sosul ramas in oala. Puneti carnea de pui inapoi in oala si amestecati bine.

decoreaza cu seminte de susan si serviti cu garnitura cu orez.

 

Carne de pui in sos cu garnitura de orez

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Porc cu Sos de Smochine

un fel de mâncare complex și rafinat, ideal pentru a impresiona oaspeții cu combinația sa unică de arome dulci și savuroase. Acesta este un preparat ideal pentru cinele festive sau ocaziile speciale, aducând un echilibru perfect între aromele dulci și savuroase. Ingrediente: 4 medalioane de porc (aproximativ 150-200 g fiecare) […]

Cataplasmă cu dovleac pentru piele uscată

Remediu natural pentru hidratare și regenerare. Dovleacul este o sursă excelentă de vitamine, antioxidanți și acizi naturali care contribuie la hidratarea și regenerarea pielii uscate. Pulpa sa bogată în beta-caroten, vitamina C și vitamina E hrănește pielea în profunzime, reducând uscăciunea și îmbunătățind elasticitatea. O cataplasmă cu dovleac este […]

 

 

 

 

 

 

5 comentarii

  1. Ca bine mai arata puiul cu garnitura de orez 😉

  2. Merge reteta asta

  3. O sa incerc, dar cred ca o sa icnerc cu carne de curcan

  4. Imi place reteta asta

  5. Nu e bine sa combini orezul cu carnea de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.