Reteta zilei: Carne de vita cu legume si orez
PrinteazaCarne de vita cu legume si orez din: muschi de vita, ulei de canola, ceapa, morcovi, sare, piper, boia de ardei, chimen, frunze de dafin, apa, orez, coriandru.
Ingrediente:
- 1 ½ kg mușchi de vita
- ⅓ ceasca ulei de canola
- 2 cepe, tocate marunt
- 3 morcovi, taiati bucati
- 2 ½ lingurite sare
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita chimen
- 3-4 frunze de dafin
- 1 ¾ căni de apa fierbinte
- 3 cesti de orez
- 4 cani de apa calda pentru orez
- 1 lingurița de coriandru
Mod de preparare:
Taiati carnea de vita bucati. Intr-o oala adaugati ⅓ ulei. Se adauga carnea si gatiti 7 minute la foc mare. Reduceti focul la mediu si adaugati ceapa, amestecand des, aproximativ 5 minute.
Se adauga morcovii, 1 lingurița de sare, ½ lingurita piper, 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita de chimen, frunze de dafin si continuati sa gatiti la foc mediu 5 minute.
Adaugati 1 ¾ cani de apa fierbinte, se acopera si se fierbe la foc mediu 45 minute. Intre timp, se spala orezul, se scurge si adaugati peste carne si se adauga 4 cana de apa fierbinte. Se presara orezul cu 1 ½ lingurița de sare, se lasa la fiert, apoi se reduce focul la mediu si se fierbe 10 minite.
Adaugati usturoi, si 1 lingurita de coriandru. Acoperiti si gatiti 15 minute. Scoateți usturoiul și se amesteca ușor. Serviti imediat.
Carne de vita cu legume si orez
Pofta buna!
Imi place combinatia asta