Reteta zilei: Carne de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde
PrinteazaCarne de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde din: ardei iute, fasole neagra, ceapa, ulei de masline, carne de vita, condimente, suc de rosii, sos verde, cascaval si smantana degresata.
Ingrediente:
- 1 cutie ardei iute verzi chili intregi
- 1 cutie fasole neagra, clatita bine cu apa rece și scursa
- 1 ceapa, tocata
- 3 lingurite ulei de masline
- Carne de vita
- 1 lingura condimente taco
- 1 cutie rosii cu suc
- 3 oua, batute bine
- 1 ceasca sos verde
- 1 1/2 cani cascaval
- Smantana degresata pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190C. Spalati si scurgeti ardeii in strecuratoare.
Intr-o tigaie incingeti 2 lingurite de ulei de masline, adauga ceapa si gatiti la foc mare aproximativ 5-6 minute.
Scoateți ceapa într-un castron mic.
Adauga inca o lingurita de ulei de masline și carnea de vită și gatiti 6-8 minute.
Puneti condimentele taco și mai gatiti 1-2 minute.
Adauga rosiile cu suc, fasolea, ceapa și gatiti pana când lichidul din rosii se evapora.
Intre timp scoateti semintele de la ardei si uscati ardeii cu prosoape de hartie.
Se pulverizeaza un vas termorezistent cu ulei de masline și se pune un strat de ardei iute in partea de jos a vasului.
Se adauga 1/2 din carnea cu legume.
Adaugati inca un strat de ardei,apoi restul de carne.
Deasupra puneti ultimul strat de ardei iute.
Oualele se amesteca cu sosul verde. Se toarna peste ardei in vas si se imprastie uniform, sa patrunda peste tot.
Acoperiti cu cascaval ras și se acoperă vasul cu capac sau folie de alumimiu.
Coaceți acoperit timp de 30 minute.
Scoateți capacul sau folia si mai coaceti 20-25 de minute.
Lasati sa se odihneasca 10 minute.
Se serveste fierbinte, cu smantana degresata.
Carne de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde
Pofta buna!
Carne de vita si fasole neagra, ce poate fi mai placut?
nu-mi place chili verde si nici fasolea neagra, as face carne de vita dar cu ardei si fasole obisnuita