Reteta zilei: Carne de vita in sos de legume
PrinteazaCarne de vita in sos de legume din: carne de vita, morcov, ciuperci proaspete, ceapa, usturoi, faina, supa, condimente, supa de vita, vin rosu, smantana, sare.
Ingrediente:
- 1 bucata friptura de vita
- 2 cani morcov, feliat
- 1 kg ciuperci proaspete, feliate
- 1 ceapa, tocata
- 6 catei usturoi, pisat
- ⅓ ceasca faina
- 1 ceasca supa
- ½ lingura condimente pentru carne de vita, dupa preferinta
- 2 cani de supa de vita
- ½ cana de vin rosu
- 1 ceasca smantana
- 2 lingurite de sare
Mod de preparare:
Intr-o cratita potrivita adaugati morcovii. Intr-o tigaie mare adaugati cateva linguri de ulei de masline, si gatiti friptura de vita cateva minute pe toate partile.
Transferati peste morcovi.
Gatiti ciupercile in aceeasi tigaie, aproximativ 5-7 minute, apoi se adauga usturoiul pisat si ceapa si gatiti inca un minut, apoi se opreste focul.
Intr-o alta tigaie, amestecati impreuna supa de vita, smantana, supa, condimentele, 1 lingurita de sare, si faina.
Gatiti la foc mediu si amestecati pana la omogenizare.
Se adauga amestecul de ciuperci, vin si se reduce focul la mic, se gateste cateva minute.
Se toarna apoi sosul peste carnea de vita, se acopera cu un capac si se fierbe timp de 6 ore.
Se transfera intr-o tava ovala, se marunteste carnea, se toarna sosul, se amesteca usor si se asezoneaza cu sare.
Serviti calda.
Carne de vita in sos de legume
Pofta buna!
Uite ca mi-ai dat o idee, si asa aveam niste carne de vita prin congelator