Reteta zilei: Cartofi ardelenesti

Printeaza

Cartofi ardelenesti din: cartofi, ceapa, ulei de masline, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper rosu. Cartofii ardelenesti sunt o mâncare rustică și sățioasă, perfectă pentru a aduce căldura și confortul bucătăriei tradiționale românești în orice casă.

Această rețetă simplă, dar plină de gust, combină cartofii aurii și crocanți cu ceapa aromată, uleiul de măsline și condimentele care îi conferă un profil gustativ deosebit.

Foi de dafin, sare, piper negru și boabe de piper roșu îmbogățesc fiecare înghițitură cu note pătrunzătoare și ușor picante, transformând acest fel de mâncare într-o adevărată delicatesă.

 

Ingrediente:

  • 800 gr cartofi
  • 100 gr ceapă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 4 foi de dafin
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 2 gr boabe de piper roşu

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie în bucăţi potrivite, după care se pun la fiert în apă cu puţină sa­re.

Când sunt fierţi pe trei sferturi, se scurg de zeamă şi se amestecă cu foile de dafin mărunţite.

Cartofi ardelenesti

Ceapa se curăţă, se spa­lă şi se taie julien, apoi se prăjeşte într-o tigaie cu ule­iul de măsline până devine translucidă, apoi se răstoar­nă peste cartofi.

Cartofi ardelenesti

Toată compoziţia se pune din nou pe foc şi se amestecă astfel încât toţi cartofii să fi atins măcar o dată fundul încins al vasu­lui, după care se condimen­tează totul după gust, cu sa­re, boabe de piper roşu şi piperul măcinat.

Cartofi ardelenesti

In timpul fierberii, cartofii trebuie testaţi din când în când cu furculiţa pentru a nu se înmuia prea tare la fiert. In caz contrar, se vor zdrobi în timpul amestecării pe flacără.

Cartofi ardelenesti

Cartofi ardelenesti

Cartofi ardelenesti

 

 

După ce cartofii ardelenesti sunt gata, aroma lor îmbietoare va umple întreaga bucătărie, invitând pe toți să se adune la masă.

Cu textura lor crocantă pe dinafară și moale pe dinăuntru, acești cartofi nu doar că satisfac foamea, ci și încântă simțurile.

Sunt perfecti atât ca garnitură lângă un fel principal de carne, cât și ca vedetă solo într-o masă fără pretenții.

Fiecare porție este o celebrare a simplității și a gustului autentic, făcând din acești cartofi ardelenesti un favorit instantaneu pentru oricine îi gustă.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • cartofi ardelenesti
  • cartofi ardelenesti la cuptor
  • reteta cartofi ardelenesti

4 comentarii

  1. EU mai pun si bacon

  2. Si eu, dar sunt buni si asa

  3. Anastasia Alexandra Ciuca

    Au iesit bine cartofii ardelenesti?

  4. Arata foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.