Reteta zilei: Cartofi cu branza si piept de pui
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de cartofi cu branza si piept de pui din: cartofi, piept de pui, branza de burduf, branza de vaci, oua, ulei de masline, sare, piper alb si chimen.
Ingrediente:
- 600 gr cartofi
- 200 gr piept de pui
- 100 gr branza de burduf
- 200 gr branza de vaci
- 2 oua
- 30 ml ulei de masline
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
- 5 gr chimen
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine, apoi se pun să fiarbă circa 25 de minute în apă cu sare, se scurg de apă şi se lasă la răcit.
Brânza de burduf se zdrobeşte şi se amestecă într-un castron cu brânza de vaci şi piperul până la omogenizare.
Pieptul de pui se taie cubuleţe, se încorporează în amestecul de brânză împreună cu gălbenuşurile şi chimenul.
Cartofii se taie în două pe lungime, se scobeşte miezul, jumătăţile de cartofi se umplu cu crema de brânză, se pun într-o tavă, se stropesc cu puţin ulei şi se coc 10-15 minute în cuptorul încins la 220°C. In cazul in care branza de burduf este foarte sarata, pasta de branza se va amesteca si cu miezul de cartofi zdrobit.
Cartofi cu branza si piept de pui
Poftă bună!
Pur si simplu delicios