Reteta zilei: Cartofi copti umpluti

Printeaza

Cartofi copti umpluti din: ulei de masline, curcan, ceapa, usturoi, sos de rosii, pasta de tomate, fasole rosie, praf de chilli, oregano, chimn, apa, sare, cartofi dulci, branza cheddar, coriandru, ceapa verde.

 

Ingrediente umplutura: 

  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ kg carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 240gr sos de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 40gr fasole rosie
  • 1 lingura praf de chili
  • ½ linguriță oregano
  • ½ linguriță de chimen
  • ½ cană cu apă
  • sare dupa gust

Ingrediente cartofi copti:

  • 4 cartofi dulci
  • ½ ceasca branza cheddar
  • coriandru sau ceapa verde pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Spalati cartofii dulci si intepati cu o furculita. Asezati in tava si coaceti 60 de minute.

Între timp, pregatiti umplutura. Intr-o cratita adaugati carnea impreuna cu ulei si sotati aproximativ 5 minute.

Adaugati ceapa și usturoiul si mai sotati 3-5 minute.

Cartofi_copti_umpluti
Incorporati fasolea impreuna cu sosul de rosii, pasta de tomate, praf de chili, oregano, chimen și apă.

Se amestecă pentru a se combina.

Cartofi_copti_umpluti_02

Aduceti la fierbere, dati focul la mic si gatiti 15 minute.

Asezonati cu sare dupa gust.

Cartofi_copti_umpluti_03
Scoateti cartofii din cuptor si crestati usor, astfel incat sa se desfaca putin, pasati usor miezul fiecarui cartof.

Cartofi_copti_umpluti_04

Umpleti fiecare cartof.

Cartofi_copti_umpluti_05

Apoi acoperiti cu 2 linguri de cheddar.

Cartofi_copti_umpluti_06
Dati din nou la cuptor pentru câteva minute.

Lasati sa se odihneasca cateva minute.

Cartofi_copti_umpluti_07
Presarati cu coriandru sau ceapa verde si serviti.

Cartofi_copti_umpluti_08

Cartofi copti umpluti

Cartofi_copti_umpluti_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână

Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână din: cartofi, arpagic, smantana, bacon, unt, sare, piper, marar. Un preparat simplu și reconfortant care aduce împreună textura crocantă a cartofilor, aroma subtilă a arpagicului și cremozitatea smântânii. Această rețetă este o alegere excelentă pentru a însoți carnea, dar poate fi și un preparat principal în sine. Reteta Cartofi […]

Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru

Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru din: cartofi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Transformați simplii cartofi într-un deliciu aromat și crocant cu această rețetă de cartofi copți cu rozmarin și cimbru. Această combinație clasică de ierburi și condimente, împreună cu textura crocantă a cartofilor copti, creează un fel de mâncare simplu, dar extrem […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.