Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână din: cartofi, arpagic, smantana, bacon, unt, sare, piper, marar. Un preparat simplu și reconfortant care aduce împreună textura crocantă a cartofilor, aroma subtilă a arpagicului și cremozitatea smântânii. Această rețetă este o alegere excelentă pentru a însoți carnea, dar poate fi și un preparat principal în sine. Reteta Cartofi […]
Reteta zilei: Cartofi copti umpluti
PrinteazaCartofi copti umpluti din: ulei de masline, curcan, ceapa, usturoi, sos de rosii, pasta de tomate, fasole rosie, praf de chilli, oregano, chimn, apa, sare, cartofi dulci, branza cheddar, coriandru, ceapa verde.
Ingrediente umplutura:
- 1 lingura ulei de masline
- ½ kg carne tocata de curcan
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 240gr sos de rosii
- 1 lingura pasta de tomate
- 40gr fasole rosie
- 1 lingura praf de chili
- ½ linguriță oregano
- ½ linguriță de chimen
- ½ cană cu apă
- sare dupa gust
Ingrediente cartofi copti:
- 4 cartofi dulci
- ½ ceasca branza cheddar
- coriandru sau ceapa verde pentru garnitura
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Spalati cartofii dulci si intepati cu o furculita. Asezati in tava si coaceti 60 de minute.
Între timp, pregatiti umplutura. Intr-o cratita adaugati carnea impreuna cu ulei si sotati aproximativ 5 minute.
Adaugati ceapa și usturoiul si mai sotati 3-5 minute.
Incorporati fasolea impreuna cu sosul de rosii, pasta de tomate, praf de chili, oregano, chimen și apă.
Se amestecă pentru a se combina.
Aduceti la fierbere, dati focul la mic si gatiti 15 minute.
Asezonati cu sare dupa gust.
Scoateti cartofii din cuptor si crestati usor, astfel incat sa se desfaca putin, pasati usor miezul fiecarui cartof.
Umpleti fiecare cartof.
Apoi acoperiti cu 2 linguri de cheddar.
Dati din nou la cuptor pentru câteva minute.
Lasati sa se odihneasca cateva minute.
Presarati cu coriandru sau ceapa verde si serviti.
Cartofi copti umpluti
Pofta buna!
Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru
Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru din: cartofi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Transformați simplii cartofi într-un deliciu aromat și crocant cu această rețetă de cartofi copți cu rozmarin și cimbru. Această combinație clasică de ierburi și condimente, împreună cu textura crocantă a cartofilor copti, creează un fel de mâncare simplu, dar extrem […]