Reteta zilei: Cartofi dulci copti cu aroma de salvie

Printeaza

Cartofi dulci copti cu aroma de salvie din: ulei de masline, usturoi, sirop de artar, scortisoara, piper cayenne, sare, piper, cartofi dulci, salvie, parmezan.

 

 

Ingrediente: 

  • 1/3 ceasca ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, ras
  • 1 lingura plus 1 lingurita sirop de arțar
  • 1/8 linguriță scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit de piper cayenne
  • sare si piper
  • 4 cartofi dulci
  • 16-20 frunze de salvie
  • ½ ceasca-¾ proaspăt parmezan ras

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Ungeti un vas de copt cu ulei si asezati hartie de copt.

Intr-un castron mic, amestecati împreună ulei de măsline, usturoi, sirop de artar, scorțișoară și Cayenne.

Curățați cartofi dulci și uscati. Crestati cartofii.

Ungeti cu jumătate din amestecul de ulei, inclusiv fundul.

Aranjați cartofii în vasul de copt.

Așezați 4-5 frunze de salvie în fiecare cartof. Asezonati cartofii cu sare și piper.

Coaceți cartofii timp de 40 de minute.

Scoateți cartofii din cuptor și ungeti cu amestecul de ulei rămas.

Mai coaceti timp de 25-30 de minute

Se presara fiecare dintre cartofi cu parmezan.

Si mai coaceti timp de 5-7 minute.

Serviti imediat.

 

Cartofi dulci copti cu aroma de salvie

Cartofi_dulci_copti_cu_aroma_de_salvie_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Cartofi copti cu verdeata

Cartofi copti cu verdeata din: cartofi, ardei, fenicul, masline, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 cartofi de mărime medie 1 ardei iute 1 rădăcină de fenicul 8 măsline negre 4 rămurele de mărar 2 rămurele de pătrunjel 1 ceapă verde 6 boabe de piper roşu 1/2 linguriţă piper negru 1 linguriţă turmeric 3 linguri ulei […]

 

Cartofi dulci prajiti

Cartofi dulci prajiti Cartofii dulci fac parte din familia plantelor căţărătoare, care sunt deseori plantate cu scop decorativ. Partea comestibilă a plantei nu este un tubercul autentic, ca în cazul cartofului, ci o rădăcină. La piaţă, cartofii dulci atrag atenţia prin coaja lor portocalie, un indiciu al conţinutului bogat de beta-c

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.