Reteta zilei: Cartofi cu feta si sos de maioneza

Printeaza

Cartofi cu feta si sos de maioneza din: cartofi, feta, iaurt, menta, maioneza, sare, piper.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.

Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.

 

Ingrediente: 

  • 500gr cartofi
  • 90gr branza feta, maruntita
  • Ingrediente dressing:
  • 225gr iaurt
  • 1/2 ceasca frunze de menta
  • 2 linguri maioneza
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii timp de 20 de minute in apa clocotita, scurgeti si clatiti cu apa rece. Transferati intr-un bol mare.

Cartofi cu feta si sos de maioneza

Intre timp, la blender, pregatiti dressing-ul prin amestecarea tuturor ingredientelor.

Cartofi cu feta si sos de maioneza

Presarati feta peste cartofi si adaugati sos.

Serviti imediat.

Cartofi cu feta si sos de maioneza

Cartofi cu feta si sos de maioneza

Cartofi cu feta si sos de maioneza

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Garnitura de cartofi rondele cu branza feta

Garnitura de cartofi rondele cu branza feta din: cartofi noi, ulei de floarea soarelui, usturoi, branza feta si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi, bine spalati 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 capatani de usturoi, cateii separati 200 g feta sfaramata o legatura mica de ceapa verde   Mod de preparare: Incinge cuptorul […]

 

Salata cu cartofi, branza feta si ceapa rosie

Salata cu cartofi, branza feta si ceapa rosie din: cartofi, branza feta, masline, ceapa rosie, ceapa verde, iaurt, mustar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g branza feta 100 g masline 1 ceapa rosie 2 fire de ceapa verde pentru sos: 250 g iaurt grecesc 1 lingurita cu mustar 1-2 linguri […]

 

Cartofi dulci cu brânză și ierburi aromatice

Cartofi dulci cu brânză și ierburi aromatice din: cartofi dulci, branza proaspata, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper. Această rețetă simplă și delicioasă combină dulceața cartofilor dulci cu gustul sărat al brânzei și aromele proaspete ale ierburilor. Este o opțiune sănătoasă și satisfăcătoare pentru o masă savuroasă. Ingrediente: 2 cartofi dulci de dimensiuni medii […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.