Scovergi – Rețetă tradițională din: oua, iaurt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ulei. Ingrediente: 2 ouă 250 g iaurt 500 g făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță de sare Ulei pentru prăjit Mod de preparare: Într-un castron, bateți ouăle și adăugați iaurtul. Amestecați bine. Adăugați bicarbonatul de sodiu și sare și […]
Reteta zilei: Cartofi gratinati cu bacon si praz
PrinteazaCartofi gratinati cu bacon si praz din: cartofi, bacon, praz, smantana, sare, piper, parmezan.
Ingrediente:
- 2 kg de cartofi
- 1/2 kg bacon
- 2-3 fire de praz
- 700gr de smantana
- sare si piper negru proaspat macinat
- parmezan ras
Mod de preparare:
Curatați prazul si feliati subtire. Tocati baconul. Adaugati intr-o tigaie si prajiti cateva minute, apoi transferati pe o farfurie.
Adaugati prazul si sotati 7-10 minute. Opriti focul si combinati baconul cu prazul.
Curatati si feliati cartofii. Intr-o cratita adaugati un strat de smantana, adaugati un rand de cartofi, asezonati cu sare si piper, ¼ din amestecul de bacon si praz si repetati procesul pana terminati cartofii si amestecul de bacon.
Acoperiti cu smantana. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 1 ½ ore.
Indepartați folia și presarati parmezanul. Mai gatiti aproximativ 20 de minute. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.
Cartofi gratinati cu bacon si praz
Pofta buna!
Desert grecesc cu portocale și alune
Desert grecesc cu portocale și alune din: foi de placinta, portocale, alune, zahar, ulei de masline extravirgin, apa, extract de vanilie, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 6 foi de placintă filo 4 portocale mari (suc și coajă) 1 cană (200g) de alune măcinate 1 cană (200g) de zahăr 1 cană (240ml) de ulei de măsline extravirgin […]
O sa incerc cartofii gratinati!
Sunt buni, bravo