Reteta zilei: Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor

Printeaza

Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, cartofi, ceapa, rozmarin, usturoi.

 

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc, dezosate
  • sare si piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 kg cartofi, taiati sferturi
  • 2 cepe, taiate bucati
  • 1 crenguta de rozmarin, fin tocat
  • 3 catei de usturoi, tocat

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Asezonati carnea de porc pe ambele părți cu sare și piper și pastrati deoparte, la temperatura camerei.

Ungeti un vas termorezistent cu 1 lingura de ulei de măsline, adaugati cartofii, ceapă, sare și piper, rozmarin, usturoi si restul de 2 linguri de ulei de măsline.

Coaceți cartofii timp de 20 minute, amestecand la jumatatea timpului. Scoateți din cuptor și împingeți cartofii pe margine.

Adaugati cotletele in mijloc. Dati din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Mariti apoi temperatura la 210C si gatiti inca 5 minute.

Scoateți din cuptor și lasati sa se odihneasca 5 minute. Serviti imediat.

 

Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor

Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor

Pofta buna!

 

 

Salsa de Mango: Rețeta Perfectă

Salsa de Mango: Rețeta Perfectă din: mango, ardei, ceapa rosie, coriandru, suc de limeta, ardei jalapeno, sare, piper. erfectă pentru zilele călduroase de vară sau pentru a aduce un strop de soare în zilele mohorâte, această salsa combină dulceața mângâietoare a mangoului cu aciditatea limetei și picăntura ardeiului, creând un echilibru gustativ spectaculos. Ușor de […]

Arpagic Caramelizat: Un deliciu pentru Orice Masă

Arpagic Caramelizat: Un deliciu pentru Orice Masă din: arpagic, unt, zahar brun, sare, piper, supa. Arpagicul caramelizat este un exemplu clasic de cum simplitatea ingredientelor poate fi transformată într-o garnitură sofisticată și incredibil de aromată. Prin caramelizare, arpagicul își dezvăluie straturi complexe de dulceață și textură, devenind o acompaniere perfectă pentru feluri principale de carne […]

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu m-am gandit niciodata sa fac asa, nu se ard cartofii

  2. Nu se arde niciun cartof, si-n schimb ies foarte buni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.