Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei
PrinteazaO reteta de cascaval de casa cu crenvrusti si ardei din: branza de vaci, branza de oi, crenvrusti, ardei gras, bicarbonat, lapte, margarina si oua.
- 1,6 kg brânză de vaci
- 300 g brânză de oi sărată
- 2 crenvursti
- 1 ardei gras roşu
- 1 lingură bicarbonat, oţet
- 1,5 1 lapte
- 100 g margarină
- 2 ouă
Mod de preparare:
Fierbi laptele, iar când fierbe, pui brânza de vaci şi amesteci timp de 10 minute. Apoi o laşi să se scurga. Dupa ce s-a scurs bine, dar branza de vaci prin masina de tocat cu brânza de oi. Pui margarina la topit şi o dai deoparte să se răcească.
Adaugi ouăle bătute şi brânza tocată. Pui amestecul la foc mic, amestecând mereu, până se întinde caşcavalul când ridici lingura din compoziţie. Stingi bicarbonatul cu oţet şi îl adaugi în compoziţie la final, înainte de a lua cratiţa de pe foc.
In acest moment, adaugi crenvurştii şi ardeiul tocat mărunt. Nu lăsa mult la fiert, pentru că se va întinde şi se va subţia. Torni compoziţia într-o tavă lungă tapetată cu folie alimentara si apesi pentru a alimina golurile de aer. Dai cascavalul la rece pentru cateva ore.
Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei
Pofta buna!