Reteta zilei: Castraveti in saramura

Printeaza

Castraveti in saramura din: castraveti, marar, apa, sare, usturoi.

Castraveti in saramura

Castraveti in saramura

 

Ingrediente:

  • 1 kg castraveti
  • 6 crengute de marar proaspat
  • 1 litru apa calduta
  • 3 linguri de sare
  • 10 catei de usturoi

 

 

Mod de preparare:

Se spala si se taie capetele de la castraveți. Clatiti mararul si usturoiul. Puneti mararul, castravetii si usturoiul in borcan.

Castraveti in saramura

Intr-un vas separat, se dizolva sarea cu apa. Se toarna apoi peste castraveti.

Castraveti in saramura

Puneti capacul si se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 48 de ore. Depozitati in frigider sau intr-un loc racoros.

Castraveti in saramura

Castraveti in saramura

 Castraveti in saramura

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Castraveti cornison in saramura

Castraveti cornison in saramura

Castraveti cornison in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, hrean, marar uscat, crengute de visin, telina. Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici) saramură (25 g sare la 1 I apă) usturoi rădăcină de hrean tulpini de mărar uscat crenguţe de vişin ţelină 1 plic amestec de condimente pentru murături   Mod de preparare: Spală castraveţii […]

Castraveti cu busuioc in saramura

Castraveti cu busuioc in saramura

Castraveti cu busuioc in saramura din: castraveti, apa, sare, busuioc, marar, ardei iute. Ingrediente: castraveţi apă sare busuioc mărar ardei iute   Mod de preparare: Castraveţii se spală, se aranjează în borcan, se adaugă busuiocul, tulpini de mărar uscat, ardei iute. Se adaugă saramura (la un litru de apă o lingură cu vârf de sare) […]

Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura din: castarveti, seminte de marar, frunze de visin, boabe de mustar, boabe de ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison seminte de marar uscat frunze de visin boabe de mustar boabe de ienibahar radacina de hrean usturoi foi de dafin sare grunjoasa   […]

 

 

2 comentarii

  1. Au iesit bine castravetii in saramura

  2. Am pus si eu, sa vad cum or sa iasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.