Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet

Printeaza

Castraveti murati cu marar proaspat si otet din: castraveti, marar, otet de vin alb, apa, sare, zahar brun, foaie de dafin, usturoi, fulgi de ardei, seminte de mustar, seminte de coriandru.

 

 

Ingrediente:

  • 2-3 castraveti lungi
  • 2-3 linguri marar proaspat, tocat
  • 1 ceasca de otet de vin alb
  • 1 1/4 cani de apa
  • 2 linguri sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 foaie de dafin
  • 4 catei de usturoi, feliat
  • 1/2 lingurita fulgi ardei rosu
  • 2 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de coriandru

 

 

Mod de preparare:

Feliati castravetii, adaugati marar si pastrati deoparte intr-un castron.

Intr-un vas mic, aduceti apa si otet la fiert la foc mediu.

Se adauga restul ingredientelor.

Amesteca pana cand sunt bine combinate si zaharul si sarea se dizolva.

Toarnă lichidul peste muraturi. Se amesteca.

Lasa sa stea pana se raceste, apoi se transfera intr-un borcan.

Se pune capacul si se da la frigider. Serviti dupa 2-3 saptamani.

 

Castraveti murati cu marar proaspat si otet

Castraveti murati cu marar proaspat si otet

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Castraveti murati cu usturoi

Castraveti murati cu usturoi din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar. Ingrediente: 2,5-3 kg castraveţi 3 cepe 4 morcovi 2 conopide 2 căpăţâni de usturoi frunze de ţelină boabe de muştar 2 l apă 1 l oţet 500 g zahăr 5 linguri sare grunjoasă frunze de hrean   Mod de preparare: Se spală castraveţii, […]

 

Castraveti murati cu telina

Castraveti murati cu telina din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar, hrean. Ingrediente: 3 kg castraveţi 3 cepe albe 4 morcovi 2 conopide 2 căpăţâni de usturoi frunze de ţelină boabe de muştar 2 l apă 1 l oţet 500 g zahăr 5 linguri sare grunjoasă frunze de hrean   Mod de preparare: Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Mie-mi ies castravetii cam floscaiti si nu stiu din ce cauza 🙁

  2. Astia arata bine, nu sunt floscaiti 🙂

  3. Am pus dupa reteta asta, sa vedem cum ies

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.