Când vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna, deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte tari se folosesc masini de cules, însa din cauza ca ele nu pot identifica si sorta frunzele diferite, prin aceasta metoda se produce numai un ceai de calitate medie. Culesul […]
Reteta zilei: Ceai negru cu aroma de lavanda
PrinteazaCeai negru cu aroma de lavanda din: ceai negru, apa, zahar, lavanda, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 8 pliculete de ceai negru
- 9 căni de apă
- zahăr 1 cană
- 1 pumn lavanda
- 1/4 ceasca suc de lamaie
Mod de preparare:
Într-o cratiță mică, se combină 1 cană de apă cu zahăr și se aduce la un foc mic la foc mediu.
Adaugati lavandă și continuă să se fierba timp de 30 de secunde.
Eliminați de la căldură și se lasă să se răcească complet, apoi se strecoara.
Într-o altă cratiță mică, se fierb 2 cani de apa. Se adaugă ceaiul.
Se lasă la macerat timp de cel puțin 30 de minute, apoi se scot pliculetele.
Într-un ulcior mare, se combina siropul de lavandă, ceai, suc de lamaie si restul de 6 cani de apa.
Se amesteca foarte bine.
Puteți adăuga zahăr sau suc de lamaie dupa gust.
Raciti si serviti.
Ceai negru cu aroma de lavanda
Savurati!
Plantele de ceai si varietatile lor
Plantele de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu nu sunt diferentiate, ambele fiind catalogate ceai verde. Cu toate ca în acest capitol se dau informatii generale cu privire la culoarea, aroma si gustul […]
Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, […]
Care sunt beneficiile ceaiului
Ceaiul, consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează dailymail.co.uk. Cercetătorul Simon Gibbons spune că,pentru a avea efecte maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru […]
Savurati!
Este racoras pentru acest anotimp ? Pot adauga gheata?