Ceai Java: Ceaiul Java, originar din insula Java din Indonezia, este unul dintre cele mai interesante și mai puțin cunoscute ceaiuri din lume. Acest ceai unic, cu o istorie bogată și o tradiție îndelungată, oferă o gamă largă de arome și beneficii pentru sănătate. Istoria Ceaiului Java Istoria ceaiului Java începe în secolul al XIX-lea, […]
Reteta zilei: Ceai rece de piersici cu mango
PrinteazaCeai rece de piersici cu mango din: apa, ceai alb, piersici, mango, zahar.
Ingrediente:
- 12 cesti de apa
- 5-6 plicuri de ceai alb
- 2 piersici, fara samburi, cuburi
- 1 ceasca mango, tocat
- 1 lingura plus ¼ cana zahar
Mod de preparare:
Se fierbe 12 cesti de apa intr-o cratita. Opriti focul.
Adaugati pliculetele de ceai si lasati 5 minute, apoi aruncati pliculetele si adaugati ceaiul intr-o carafa.
Se lasă ceaiul la răcit la temperatura camerei, aproximativ 45 de minute.
Între timp, intr-un mic bol, se adauga piersicile taiate, mango și 1 lingura zahăr.
Se lasă la macerat până se înmoaie și lasa suc.
Transferati fructele intr-o carafa mare. Se toarnă ceaiul răcit.
Adaugati ¼ cana de zahar.
Se amestecă pentru a se combina. Dati la frigider și se serviti rece cu gheata.
Ceai rece de piersici cu mango
Savurati!
Ceaiul Oolong: Istorie, Producție și Beneficii: Ceaiul Oolong, cunoscut și sub denumirea de „ceaiul semi-fermentat”, este unul dintre cele mai complexe și apreciate ceaiuri din lume. Acest ceai unic oferă o gamă largă de arome și beneficii pentru sănătate, fiind adesea considerat un punct de întâlnire între ceaiul verde și ceaiul negru. Istoria Ceaiului Oolong […]
Bun rau ceaiul asta
Bun, bun 🙂 Foarte bun ceaiul
Foarte bun ceaiul de piersici. Copiii au fost inebuniti dupa acest ceai.