Reteta zilei: Ceapă murată in vin rosu cu praz

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba, ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si piper.

Ceapă murată in vin rosu

Ingrediente:

  • 400 gr ceapă albă
  • 400 gr ceapă roşie
  • 100 gr praz
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahăr
  • 200 ml vin roşu
  • 30 ml oţet aromat
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se spa­lă şi se lasă întreagă. Untul, zahărul, vinul, pătrunjelul şi 200 ml apă se pun la fiert, se adaugă ceapa şi se fierb acoperite circa 15 minute.

Ceapă murată in vin rosu

Se îndepărtează capa­cul, se reduce focul la mi­nim şi se fierb până se în­moaie ceapa, iar în vas ră­mân circa 200 ml de zeamă.

Ceapă murată in vin rosu

Se îndepărtează vasul de pe foc, se condimentează cu sare şi piper, se îndepăr­tează verdeaţa şi se adaugă oţetul aromat şi prazul tă­iat în fâşii lungi şi subţiri.

Ceapă murată in vin rosu

Ceapa murată astfel preparată se serveşte fier­binte, ca garnitură la frip­turi de pasăre sau porc, sau rece se va servi lângă o bu­cată rece de carne.

Ceapă murată in vin rosu

Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată in vin rosu

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Nu ma omor dupa reteta asta

  2. Mie una imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.