Reteta zilei: Ceapă murată in vin rosu cu praz
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba, ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 gr ceapă albă
- 400 gr ceapă roşie
- 100 gr praz
- 50 gr unt
- 50 gr zahăr
- 200 ml vin roşu
- 30 ml oţet aromat
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se lasă întreagă. Untul, zahărul, vinul, pătrunjelul şi 200 ml apă se pun la fiert, se adaugă ceapa şi se fierb acoperite circa 15 minute.
Se îndepărtează capacul, se reduce focul la minim şi se fierb până se înmoaie ceapa, iar în vas rămân circa 200 ml de zeamă.
Se îndepărtează vasul de pe foc, se condimentează cu sare şi piper, se îndepărtează verdeaţa şi se adaugă oţetul aromat şi prazul tăiat în fâşii lungi şi subţiri.
Ceapa murată astfel preparată se serveşte fierbinte, ca garnitură la fripturi de pasăre sau porc, sau rece se va servi lângă o bucată rece de carne.
Ceapă murată în vin roşu
Poftă bună!
Nu ma omor dupa reteta asta
Mie una imi place