Reteta zilei: Ceapa murata

Printeaza

Ceapa murata din: ceapa rosie, otet de mere, otet de vin rosu, sare, zahar, condimente.

 

Ingrediente:

  • 3 cepe rosii
  • 1 cana de otet de mere
  • ½ cană de otet de vin rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de condimente, dupa preferinta

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa felii subtiri. Combinati otetul de mere, otetul de vin rosu, sare, zahar si condimente intr-o cratita medie.

Lasati sa fiarba. Opriti focul si adaugati ceapa.

Se adauga apa cat sa acoperiti ceapa si amesteca pentru a se combina.

Acoperiti cu un capac si lasati sa se raceasca, aproximativ 1 ora.

Transferati ceapa in borcane si turnati saramura. Puneti capacele si dati la rece.

Serviti dupa aproximativ 1 saptamana.

 

Ceapa murata

Ceapa murata

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.