Reteta zilei: Ceapa murata
PrinteazaCeapa murata din: ceapa rosie, otet de mere, otet de vin rosu, sare, zahar, condimente.
Ingrediente:
- 3 cepe rosii
- 1 cana de otet de mere
- ½ cană de otet de vin rosu
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingura de condimente, dupa preferinta
Mod de preparare:
Se taie ceapa felii subtiri. Combinati otetul de mere, otetul de vin rosu, sare, zahar si condimente intr-o cratita medie.
Lasati sa fiarba. Opriti focul si adaugati ceapa.
Se adauga apa cat sa acoperiti ceapa si amesteca pentru a se combina.
Acoperiti cu un capac si lasati sa se raceasca, aproximativ 1 ora.
Transferati ceapa in borcane si turnati saramura. Puneti capacele si dati la rece.
Serviti dupa aproximativ 1 saptamana.
Ceapa murata
Pofta buna!