O reteta delicioasa de garnitura cu: unt, ceapa, seminte de coriandru, morcovi, lapte, faina de porumb, arpagic, sare. Ingrediente: 1 lingură de unt 2 cepe mari, tăiate in felii subţiri 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru mărunţite (opţional) 1 kg de morcovi, tăiaţi în rondele subţiri 1/2 ceaşcă de lapte degresat 1 lingură de făină […]
Reteta zilei: Ceapa rosie caramelizata
PrinteazaCeapa rosie caramelizata din: ceapa rosie, unt, zahar, otet balsamic, sare de mare, piper, patrunjel, branza roquefort.
Poate te intereseaza si Ceapa caramelizata
Ingrediente:
- 2 kg de ceapă rosie
- 6 linguri de unt
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de otet balsamic
- 1/2 lingurita de sare de mare
- 1/4 linguriță de piper negru proaspat macinat
- 2 linguri de pătrunjel, tocat
- 1 felie groasă de brânză roquefort
Mod de preparare:
Curatati ceapa de coaja, se incalzeste cuptorul la 400 de grade.
Se topește untul într-o tigaie mare. Adăugați ceapa și zahărul si amestecati pentru a acoperi.
Gatiti la foc mediu cateva minute.
Adăugați oțet, sare și piper si se amesteca.
Dati la cuptor aproximativ 20-30 de minute.
Se presara patrunjelul si se serveste cu o felie de brânză roquefort.
Ceapa rosie caramelizata
Pofta buna!
Ceapa aromatizata din: ceapa, zahar, busuioc, patrunjel, usturoi, dafin, ulei, cimbru, supa de carne, sare. Ingrediente: 1 kg ceapă 1 linguriţă zahăr 1/4 linguriţă busuioc tăiat mărunt 1 linguriţă pătrunjel tocat mai mare 4 căţei usturoi, pisat mărunt 1 frunză dafin 3 linguri ulei de măsline 1/4 linguriţă cimbru pisat 1 pahar zeamă (supă) de […]
Pofta buna!