Reteta zilei: Ceapa umpluta
PrinteazaO reteta de ceapa umpluta din: ceapa, carne tocata, branza, ceapa verde, rosii, ardei gras, usturoi, amestec provensal, sare, piper si oregano.
Ingrediente:
- 6 cepe
- 400g carne tocata
- 100g branza rasa
- 1 legatura ceapa verde
- 3 rosii
- 1/2 ardei gras
- 2-3 catei usturoi
- 1 lingura amestec provensal
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie la ambele capete. Cu un cutit se scobeste in centru cu atentie sa nu se rupa. Rosiile se toaca marunt, se pun intr-o cratita, se adauga usturoiul zdrobit, oregano, sare si putin ulei.
Intr-un castron se pune carnea, branza, ardeiul tocat marunt, ceapa verde tocata fin, amestecul provensal, sare si piper dupa gust. Se framanta compozitia, iar mai apoi cepele vor fi umplute.
Se pun in cratita peste rosii si se introduc la cuptor pentru 30 minute. Se pune branza rasa deasupra si se servesc cu paste fierte sau piure de cartofi.
Ceapa umpluta
Pofta buna!