Reteta zilei: Ceviche

Printeaza

Ceviche din: scoici, rosii, ardei iute, ceapa rosie, ardei gras, suc de portocale, suc de lamaie, suc de lime, sare, avocado, coriandru, chips-uri tortilla.

Ceviche este un fel de mancare traditional din America de Sud, originar din Peru. Aceasta reteta autentica de ceviche este un omagiu adus bogatei traditii culinare peruviane.

Inca din epoca Inca, oamenii foloseau sucul de lamaie pentru a gati peste proaspat, iar astazi ceviche este cunoscut pe plan international pentru gustul sau revigorant si prospetimea ingredientelor.

 

 

Ingrediente: 

  • ½ kg scoici cuburi
  • ¼ cană roșii taiate sferturi
  • 1 ardei iute tocat
  • ¼ cană ceapa rosie tocata
  • ¼ cană ardei gras rosu tocat
  • ½ ceasca de suc de portocale, lamaie sau lime
  • ½ linguriță de sare
  • 2 avocado cuburi
  • ¼ ceasca coriandru proaspat tocat
  • chips-uri tortilla, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Adaugati scoicile, roșiile, ardei iute, ceapa rosie si ardei gras intr-un castron mare.

Stoarceti sucul de citrice peste, asigurandu-va că toate scoicile sunt acoperite cu suc.

Dati la frigider timp de 3-6 ore.

Scoateți din frigider, se adaugă sare, avocado și coriandru.

Se serveste cu chips-uri tortilla.

 

Ceviche

Ceviche

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Ceviche de creveti

creveti, avocado, mango, ardei, ceapa, patrunjel, lamai. Ingrediente: un kg creveţi decorticaţi, nefierţi un avocado un mango un ardei gras roşu un ardei gras galben o ceapă albă medie 4 fire ceapă verde 1/2 legătură pătrunjel sucul de la 8 lămâi 3 linguri ulei piper de Cayenne sare   Mod de […]

 

Ceviche cu fasole

ceapa, castravete, rosii, coriandru, fasole, avocado, lamai verzi. Ingrediente: 1 ceapă roşie potrivită, tăiată cubuleţe 1 castravete potrivit, tăiat cubuleţe 2 roşii potrivite, tăiate cubuleţe 1/4 cană coriandru, tocat 1 cutie de fasole albă, clătită şi scursă 1 avocado, tocat 2 lă

 

Ceviche de Dorada

file de dorada, suc de lime, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, sare, piper. Este un antreu exotic, celebru pentru modul său vibrant de a “găti” peștele folosind doar aciditatea citricelor. Această rețetă combină textura delicată a peștelui Dorada cu aromele intense ale lămâiei sau limei, ardeiului iute, cepei roșii și coriandrului, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. interesanta mancarea asta

  2. Este un deliciu culinar mancarea asta 🙂

  3. Foarte, foarte buna! Nu este o reteta de la noi, de asta nu prea stie lumea de ceviche

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.