Vinul Masseto: Cum a Devenit un Merlot Italian Legenda Vinurilor de Lux. Masseto este un vin pur din Merlot, considerat unul dintre cele mai prestigioase și căutate vinuri italiene. Produs în regiunea Toscana, Masseto este cunoscut pentru profilul său aromatic intens, structura puternică și potențialul remarcabil de îmbătrânire. De la prima sa lansare în anii […]
Reteta zilei: Chec cu afine si nuci
PrinteazaChec cu afine si nuci din: suc de portocale, coaja de portocala, lapte batut, unt, ou, faina, zahar, sare, scortisoara, praf de copt, bicarbonat de sodiu, afine, nuci.
Ingrediente:
- 1/3 ceasca de suc de portocale
- 2 lingurite de coaja de portocala rasa
- 2/3 cana lapte batut
- 6 linguri unt, topit
- 1 ou
- 2 cani faina
- 1 cana plus 2 linguri de zahar
- 3/4 lingurita de sare
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 ceasca de afine proaspete sau congelate, tocate
- 1/2 cana nuci sau nuci pecan
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron mic, se amesteca impreuna suc de portocale, coaja de portocala, lapte batut, unt si oua.
Intr-un castron mare, amestecati impreuna faina, zahar, sare, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
amesteca ingredientele lichide in cele uscate cu spatula de cauciuc. Se incorporeaza afine si nuci. Amestecati usor.
Puneti intr-o tava de chec si dati la cuptor timp de 20 minute, apoi se reduce temperatura la 160C.
Continuati coacerea inca 45 de minute. Lasati sa se raceasca aproximativ 10 minute, taiati si asezati pe un platou. Serviti dupa o ora.
Chec cu afine si nuci
Pofta buna!
Vinul Masseto: Cum a Devenit un Merlot Italian Legenda Vinurilor de Lux
Delicios arata
Chiar arata bine