Reteta zilei: Chec cu ciocolata si cocos
PrinteazaChec cu ciocolata si cocos din: ciocolata neagra, faina integrala, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, oua, zahar brun, iaurt, ulei de cocos, zahar pudra.
Ingrediente:
- 90gr ciocolată neagră
- 1 ¾ ceașcă de făină integrală
- ½ ceașca cacao, neîndulcită
- 1 lingurita de praf de copt
- ¾ lingurițe bicarbonat de sodiu
- ¼ linguriță sare
- ½ linguriță scorțișoară
- 2 ouă
- ½ ceașca zahăr brun
- ⅓ cupa iaurt
- ⅓ cani ulei de cocos, topit
- 3 banane
- ¾ ceasca nuca de cocos tocata
- 1 lingură de zahăr pudra
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C. Ungeți ușor o tava de chec.
Se marunteste ciocolata și se topește la bain-marie. Pastrati deoparte.
Într-un castron mediu, amestecati făina, cacao, praful de copt, bicarbonat, sare și scorțișoară si pastrati deoparte.
În vasul mixerului, bateți ouăle și zahărul la viteză medie aproximativ 30 de secunde.
Se adaugă iaurtul, uleiul de nucă de cocos și bananele și se amestecă până se omogenizeaza.
În timpul amestecării, incorporati usor amestecul de faina. Apoi adaugati o partea din nuca de cocos.
Se toarnă aluatul în tava pregatita. Se toarnă ciocolata si se presara cu putina nuca de cocos și zahăr pudra.
Coaceți timp de aproximativ 50-60 de minute.
Scoateți tava din cuptor, lasati sa se raceasca timp de 10 minute în tigaie.
Apoi scoateți cu grijă din tava transferați pe un platou sa se raceasca complet.
Taiati si serviti.
Chec cu ciocolata si cocos
Pofta buna!