Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior
PrinteazaO reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 350g faina
- 200g unt
- 200g zahar
- 4 linguri lichior
- 3 galbenusuri
- 3 albusuri
- 1 ceasca sos de caramel
- ciocolata
pentru glazura:
- 100 g ciocolata alba
- 100 g smantana
Mod de preparare:
Se bat spuma cele trei albusuri, se adauga 100g zahar sub forma de ploaie in timp ce se continua batutul. Intr-un alt castron untul se freaca bine cu restul de zahar pana devine cremos si apoi se includ cele 3 galbenusuri.
Se adauga lichiorul si sosul de caramel care se prepara astfel: 100g zahar se caramelizeaza la foc mic dupa care se pun 50ml apa clocotita. Faina este incorporata treptat in compozitie adaugandu-se apoi spuma de albusuri. Se amesteca foarte bine si la sfarsit se adauga ciocolata maruntita sau in forma de chips-uri.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina si se dala cuptor (160 grade C) pentru 35 minute. Cand checul s-a racit se intinde peste el glazura care se prepara topind ciocolata alba amestecata apoi cu smantana.
Chec cu ciocolata si lichior
Pofta buna!
Ce bine arata, fuuuu ce pofta mi-ai facut