Reteta zilei: Chec de ciocolata

Printeaza

Chec de ciocolata din: fulgi de ciocolata, cacao, zahar pudra, unt, lapte, oua, praf de copt, sare, faina, fistic.

 

Ingrediente: 

  • 20 g fulgi de ciocolata
  • 20 g pudră de cacao
  • 150 g zahăr pudră
  • 125 g unt nesărat
  • 100 ml lapte integral
  • 2 oua, galbenusurile separate de albusuri
  • 1 praf de copt
  • ⅛ linguriță de sare
  • 100 g faina
  • fistic

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se unge o tava de chec si se aseaza hartie de copt.

Într-o cratiță, se adaugă în unt și se topeste la foc mic.

adaugă zahăr, pudră de cacao și se amestecă până la dizolvare.

incorporeaza laptele și se aduce la fierbere.

Puneti fulgii de ciocolata într-un bol mediu si se toarna aproximativ jumatate de cana din amestecul de ciocolată fierbinte.

amestecă până când se dizolvă.

lasă restul amestecului de ciocolată să se răcească ușor.

Intre timp, amestecati albusurile intr-un bol cu mixerul.

Când amestecul de ciocolată este rece, se adaugă gălbenușurile si amestecati pana sunt combinate.

Adaugati faina, praf de sare și amestecati bine. Incorporati albusurile batute si amestecati usor, pana se incorporeaza.

toarnă în tava si se coace timp de 30 minute.

lasă să se răcească complet. Turnati deasupra sosul de ciocolata si presarati fistic.

Lasati sa se intareasca, taiati si serviti.

 

Chec de ciocolata

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie

Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, esenta de vanilie, sare. Descoperă secretul unui chec pufos și delicios cu această rețetă tradițională de familie. Perfect echilibrat și ușor de preparat, acest chec este o alegere ideală pentru orice ocazie.   Ingrediente: 4 ouă la temperatura […]

 

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu mere din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.