Reteta zilei: Chec cu crema de miere
PrinteazaChec cu crema de miere din: ceai negru, lapte, unt, zahar, oua, miere, esenta de vanilie, faina, praf de copt, sare, smantana, lapte condensat.
Ingrediente:
- 3 linguri de ceai negru
- 1 cana de lapte
- 1 1/2 bucata de unt, la temperatura camerei
- 1/2 cana de zahar
- 2 oua, la temperatura camerei
- 1/3 ceasca de miere + 3 linguri
- 1/2 lingurita de esenta de vanilie
- 2 cani de faina
- 1 1/2 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
Ingrediente crema de miere:
- 1/2 ceasca de smantana, rece
- 2 linguri de lapte condensat
- 2 linguri de miere
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 ° C. Combinati la blender ceaiul cu laptele, apoi fierbeti la foc mic cateva minute, opriti focul si lasati sa se raceasca complet.
Cu ajutorul unui mixer bateti untul cu zaharul, aproximativ 3 minute. Adaugati ouale unul cate unul si bateti 4 minute. Apoi se adauga 1/3 ceasca de miere si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare.
Amestecati impreuna faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Adaugati amestecul de ceai cu lapte. Incorporati in amestecul de unt cu ou si se bate usor.
Ungeti forma cu unt si tapetati cu faina. Turnati aluatul si dati la cuptor pentru 50-60 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si intre timp prepararti crema de miere.
Bateti impreuna toate ingredientele si dati la frigider pana la servire. Taiati checul si serviti cu crema de miere.
Chec cu crema de miere
Pofta buna!
Imi place checul asta!