Reteta zilei: Chec cu nuca
PrinteazaDaca va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos.
Ingrediente:
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 3 lingurite praf de copt
- 2 oua
- 100g unt
- 60g nuci
- 2 lingurita esenta de vanilie
pentru glazura:
- 100g zahar pudra
- 100ml zeama de lamaie si apa
Mod de preparare:
Intr-un blender se pun 40g nuci, zaharul, ouale, laptele, esenta de vanilie si se bat bine. Se adauga untul inmuiat la temperatura camerei si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Dupa ce ingredientele s-au combinat, se toarna aluatul de chec intr-o forma de teflon.
Cele 20g de nuci ramase se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se presara peste chec. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade, se introduce tava de chec cu nuca si apoi se reduce temperatura la 160 grade.
Se coace checul cu nuca pentru aproximativ 50 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt, checul cu nuca se scoate pe un raft de sarma sa se raceasca. Se pregateste glazura de zahar: se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si apa si se intinde peste checul cu nuca dupa ce s-a racit.
Speram ca v-a placut checul nostru cu nuca si ca o sa-l preparati cu drag cat mai curand.
Chec cu nuca
Pofta buna!
arata foarte bine acest chec, mi-ai facut pofta !
Nu refuz niciodata un chec, mai ales daca are si nuca prin el, Dupa mine in checul asta cu nuca trebuie sa pui si niste stafide. Dar merge si asa simple, chec cu nuca