Reteta zilei: Chec cu dovleac si afine uscate

Printeaza

Chec cu dovleac si afine uscate din: zahar, zahar brun, faina, praf de copt, sare, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, ienibahar, oua, lapte, unt, piure de dovleac, afine uscate.

Ingrediente: 

  • 1 cană de zahăr
  • ½ ceasca zahar brun
  • 2 cani de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita de cuișoare
  • 1 lingurita ienibahar
  • 2 oua batute
  • 1 cană lapte integral
  • 6 linguri de unt nesărat topit
  • 1 cutie piure de dovleac
  • 1 cană afine uscate

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Într-un castron mare, combinati zahăr, zahar brun, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare și ienibahar.

Într-un alt castron mare, combinati ouă, lapte, unt topit și piure de dovleac.

Adauga ingredientele uscate in cele umede si se amesteca bine.

Adaugati afine uscate si amestecati.

Se toarnă aluatul în două tavi de chec unse in prealabil.

Dati la cuptor timp de 50-60 de minute. Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

 

Chec cu dovleac si afine uscate

Chec cu dovleac si afine uscate

 

Pofta buna!

 

 

Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie

Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, esenta de vanilie, sare. Descoperă secretul unui chec pufos și delicios cu această rețetă tradițională de familie. Perfect echilibrat și ușor de preparat, acest chec este o alegere ideală pentru orice ocazie.   Ingrediente: 4 ouă la temperatura […]

Chec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă

Chec Tradițional Românesc – Rețeta Delicioasă din: oua, zahar, lapte, faina, ulei, praf de copt, esenta de vanilie. Descoperă rețeta autentică de chec românesc, o delicatesă tradițională care a însoțit mesele românilor de-a lungul timpului. Cu o textură moale și aromată, acest chec te va cuceri de la prima degustare! Checul este un desert popular […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.