Reteta zilei: Chec cu dovleac si fulgi de ciocolata

Printeaza

Chec cu dovleac si fulgi de ciocolata din: faina, sare, zahar, bicarbonat, piure de dovleac, ulei de masline, oua, vanilie, apa, nucsoara, scortisoara, ienibahar, ghimbir, cuisoare, fulgi de ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani de faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 cana piure de dovleac
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 2 oua
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1/4 cana de apa
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 1-2 lingurite de scortisoara
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurtaă de cuisoare
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

amesteca faina, sarea, zaharul, bicarbonatul de sodiu si condimentele intr-un castron.

Intr-un alt castron, folosind un mixer electric, se amesteca impreuna piureul de dovleac, uleiul de masline, oua, vanilie si apa.

Cand ingredientele umede sunt amestecate, utilizați o spatula si adaugati in amestecul de faina.

Adaugati jumatate din fulgii de ciocolata. Intr-o forma se toarna aluatul, se presara restul de fulgi de ciocolata si se da la cuptor.

Coaceti la 180C pentru aproximativ 50-60 de minute, lasati sa se raceasca, apoi taiati si serviti.

 

Chec cu dovleac si fulgi de ciocolata

Chec_cu_dovleac_si_fulgi_de_ciocolata_06

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun checul cu dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.