Reteta zilei: Chec cu dovleac si fulgi de ciocolata
PrinteazaChec cu dovleac si fulgi de ciocolata din: faina, sare, zahar, bicarbonat, piure de dovleac, ulei de masline, oua, vanilie, apa, nucsoara, scortisoara, ienibahar, ghimbir, cuisoare, fulgi de ciocolata.
Ingrediente:
- 1 1/2 cani de faina
- 1/2 lingurita de sare
- 1 cana de zahar
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 cana piure de dovleac
- 1/2 cana ulei de masline
- 2 oua
- 1 lingurita de vanilie
- 1/4 cana de apa
- 1 lingurita de nucsoara
- 1-2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita ienibahar
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurtaă de cuisoare
- 1/2 cana fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
amesteca faina, sarea, zaharul, bicarbonatul de sodiu si condimentele intr-un castron.
Intr-un alt castron, folosind un mixer electric, se amesteca impreuna piureul de dovleac, uleiul de masline, oua, vanilie si apa.
Cand ingredientele umede sunt amestecate, utilizați o spatula si adaugati in amestecul de faina.
Adaugati jumatate din fulgii de ciocolata. Intr-o forma se toarna aluatul, se presara restul de fulgi de ciocolata si se da la cuptor.
Coaceti la 180C pentru aproximativ 50-60 de minute, lasati sa se raceasca, apoi taiati si serviti.
Chec cu dovleac si fulgi de ciocolata
Pofta buna!
Foarte bun checul cu dovleac