Reteta zilei: Chec cu faina de migdale si seminte
PrinteazaChec cu faina de migdale si seminte din: banane, ulei de nuca de cocos, oua, sirop de agave, esenta de vanilie, faina de nuca de cocos, amidon, faina de migdale, faina de seminte de in, praf de copt, bicarbonat, sare, scortisoara, nuci pecan,fulgi de nuca de cocos, seminte de dovleac.
Ingrediente:
- 3 banane
- 4 linguri ulei de nucă de cocos, topit
- 3 oua
- 2 linguri sirop de agave
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/4 cana făină de nucă de cocos
- 1/4 cana amidon
- 1 1/4 cani faina de migdale
- 2 linguri faina de seminte de in
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 cana de nuci pecan prăjite
- 1/2 ceasca fulgi de nucă de cocos
- 2 linguri de nuci pecan tocate
- 2 linguri de seminte de dovleac
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pregateste o tava de chec, se unge cu ulei si se aseaza hartie de copt.
Într-un castron mare, se zdrobesc bananele cu o furculiță.
Se adaugă ouăle, ulei de nucă de cocos, agave si vanilie si bateti pana la omogenizare.
Într-un bol mediu combinati faina de nucă de cocos, amidon, făină de migdale, făină de semințe de in, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare și scorțișoară. Bateti bine.
Se adaugă ingredientele uscate in cele umede si se amesteca pana cand acestea sunt bine combinate.
Pastrati deoparte cateva minute. Adaugati nuci pecan si nuca de cocos la amestecul de banane și se omogenizeaza.
Se transferă aluatul în tava și se presară cu restul de 2 linguri de nuci pecan si seminte de dovleac.
Se dă la cuptor timp de 45-55 minute.
Se scoate din cuptor sa se raceasca, apoi se serveste.
Chec cu faina de migdale si seminte
Pofta buna!
Arata foarte bine
Si mie-mi place checul