Reteta zilei: Chec cu pere

Printeaza

Chec cu pere din: oua, unt, faina, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si pere.

 

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • 500 g zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 4 pere mari

 

Mod de preparare:

Frecati untul cu zaharul pana cand acesta se dizolva, apoi adaugati galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare. Puneti praful de copt, zaharul vanilat, caoaja de lamaie, faina si albusurile batute spuma.

Chec_cu_pere

Amestecati prin rasturnare de cateva ori si impartiti compozitia in doua castroane. In unul adaugati cacao si amestecati.

Chec_cu_pere_1

Pregatiti o tava mare de chec sau doua mai mici, unse si tapetate. Turnati cu cacao, peste care asezati felii de pere, una langa alta.

Chec_cu_pere_2

Peste pere turnati un strat uniform de compozitie alba.

Chec_cu_pere_3

Coaceti checul la foc potrivit. Lasati-l la racit inainte de taiere.

Chec_cu_pere_4

Chec cu pere

Chec cu pere

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.