Reteta zilei: Chec cu pere
PrinteazaChec cu pere din: oua, unt, faina, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si pere.
Ingrediente:
- 6 oua
- 200 g unt
- 400 g faina
- 500 g zahar
- 2 lingurite cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 4 pere mari
Mod de preparare:
Frecati untul cu zaharul pana cand acesta se dizolva, apoi adaugati galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare. Puneti praful de copt, zaharul vanilat, caoaja de lamaie, faina si albusurile batute spuma.
Amestecati prin rasturnare de cateva ori si impartiti compozitia in doua castroane. In unul adaugati cacao si amestecati.
Pregatiti o tava mare de chec sau doua mai mici, unse si tapetate. Turnati cu cacao, peste care asezati felii de pere, una langa alta.
Peste pere turnati un strat uniform de compozitie alba.
Coaceti checul la foc potrivit. Lasati-l la racit inainte de taiere.
Chec cu pere
Pofta buna!