Reteta zilei: Chec cu piure de dovleac, afine si nuci

Printeaza

Chec cu piure de dovleac, afine si nuci din: unt, faina, zahar brun, scortisoara, fulgi de ovaz, nuci, zahar, ulei, oua, piure de dovleac, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara, ienibahar, afine.

 

Ingrediente umplutura: 

  • 2 1/2 linguri unt nesărat
  • 1/4 ceasca faina
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 ceasca fulgi de ovaz
  • 1/4 cană de nuci tocate

Ingrediente aluat:

  • 1 1/2 cani de zahar
  • 1/2 cană ulei vegetal
  • 2 oua
  • 1 cană piure de dovleac
  • 1 ceasca + 2 lingurite faina
  • 3/4 cană făină integrala
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/3 cană apa
  • 1 cana de nuci tocate
  • 180gr afine proaspete

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. ungeti cu unt 3 tavi de chec.

Într-un castron mic combinati unt, făină, zahăr brun și scorțișoară. Se amestecă bine.

Adaugati faina de ovaz si nucile și se amestecă bine pentru a se combina.

Pastrati deoparte.

Într-un bol mare, folosind un mixer combinati zahăr, ulei și ouă pana se omogenizeaza.

Adaugati piureul de dovleac și se amestecă pentru a se combina.

Într-un castron mic cerneti faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scorțișoară, cuișoare, nucșoară, nucsoara si ienibahar.

Adaugati jumatate din ingredientele uscate in amestecul de dovleac și se amestecă usor.

Adăugați jumătate din apă și se amestecă.

Se adaugă restul amestecului de făină și se amestecă până se combina, urmat de restul de apă.

Într-un castron se adaugă afine si se presara cu 2 lingurite de faina.

Amestecati și se adaugă la amestecul de dovleac, împreună cu nucile tocate.

Se incorporeaza în aluat.

Împărțiți aluatul în mod egal între cele trei tăvi de chec.

Se presara uniform umplutura.

Dati la cuptor timp de 45-50 minute.

Scoateți din cuptor, lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

 

Chec cu piure de dovleac, afine si nuci

Chec_cu_piure_de_dovleac_afine_si_nuci_09

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit bun checul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.