Cheesecake cu blat din biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, zahar brun, amidon de porumb, suc de lamaie, smantana, crema de branza dulce, oua, esenta de vanilie, zahar, smantana, esenta de vanilie si zahar pudra.
Ingrediente:
pentru blat:
250 g biscuiti digestivi
150 g unt
2 linguri de zahar brun
pentru crema:
20 g amidon de porumb
sucul de la 1/2 lamaie
100 ml de smantana proaspata
500g crema de branza dulce
2 oua intregi si 1 galbenus
1 lingurita esenta de vanilie
100 de grame de zahar
pentru topping:
200 ml smantana
1 lingurita de esenta de vanilie
1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un procesor de alimente se pun biscuitii si zaharul brun si se toaca marunt.
Se topeste untul si se adauga treptat peste biscuiti.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametru de 24 cm si se pune amestecul de biscuiti lasand marginile putin ridicate.
Se pune tava cu blatul de biscuiti in frigider pentru o ora, timp in care se prepara crema.
Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga branza si se amesteca pana cand amestecul devine foarte cremos si fara cocoloase.
Se incorporeaza apoi amidonul de porumb, zeama de lamaie si la sfarsit se adauga smantana si se amesteca foarte bine.
Se toarna crema de branza peste blatul de biscuiti si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute.
Daca incepe sa se arda pe deasupra cheesecake-ul se acopera cu folie de aluminiu in ultimele minute de coacere.
Dupa ce s-a copt cheesecake cu blat din biscuiti se mai lasa 30 minute in cuptorul oprit cu usa intredeschisa.
Smantana se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul pudra, dupa care se intinde peste cheesecake si se introduce pentru cel putin 6 ore la frigider.
Cheesecake-ul cu blat din biscuiti poate fi savurat asa simplu sau in combinatie cu diferite sosuri, fructe si siropuri.
Cheesecake cu blat din biscuiti, in general, este servit cu ciocolata sau sos de capsune obtinut din amestecul de capsune, zahar si zeama de lamaie.
O alta varianta de cheesecake cu blat din biscuiti ar fi sa intindem peste cheesecake 200ml frisca amestecata cu un borcanel de iaurt.
Cheesecake cu fragute din: unt, biscuiti, ricotta, crema de branza, frisca, vanilie, zahar, gelatina, fragute. Ingrediente: Pentru bază: 400 g biscuiti 100 g unt Pentru crema de brânză: 500 g ricotta 200 g cremă de brânză 200 ml frişcă lichidă 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 150 g zahăr pudră 15 g gelatină praf 200 g fragute […]
Cheesecake cu mure din: unt, biscuiti, ricotta, crema de branza, frisca, vanilie, zahar, gelatina, mure. Ingrediente: Pentru bază: 400 g biscuiti 100 g unt Pentru crema de brânză: 500 g ricotta 200 g cremă de brânză 200 ml frişcă lichidă 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 150 g zahăr pudră 15 g gelatină praf 200 g […]
@anca: puteti inlocui smantana cu iaurt, insa este de preferat sa folositi smantana, deoarece are rolul de a fragezi aluatul!
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
As putea inlocui smantana cu iaurt?
@anca: puteti inlocui smantana cu iaurt, insa este de preferat sa folositi smantana, deoarece are rolul de a fragezi aluatul!