Reteta zilei: Cheesecake cu capsune
PrinteazaCheesecake cu capsune din: faina, zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, mascarpone, branza dulce, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, smantana si dulceata de capsune.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 200g faina
- 80g zahar
- 100g unt la temperatura camerei
- 2 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie
pentru umplutura:
- 500g mascarpone
- 500g branza dulce
- 320g zahar
- 35g faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- 5 oua medii +2 galbenusuri
- 55 ml smantana
pentru topping:
- dulceata de capsune
Mod de preparare:
Se cerne faina care se amesteca apoi cu zaharul si coaja de lamaie. Se face o gaura in mijloc si se pun untul si galbenusurile de ou.
Se framanta bine aluatul, apoi i se da o forma de minge, se inveleste cu folie de plastic si se pastreaza in frigider pentru o ora.
Dupa acest timp se intinde o foaie cu care se imbraca partea de jos si peretii unei tavi rotunde.
Se pregateste umplutura: mascarponele, branza, zaharul si faina se amesteca foarte bine. Se adauga ouale unu cate unu.
Cand sunt bine amestecate si amestecul este cremos, se adauga cele 2 galbenusuri si se mixeaza. In cele din urma se adauga smantana si esenta de vanilie.
Se toarna apoi compozitia peste aluat in tava si se coace la 130 grade timp de o ora si aproximativ 20 minute.
Cheesecake-ul se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit se introduce la frigider pentru 4 ore. Inainte de servire, cheesecake se acopera cu dulceata de capsune.
Cheesecake cu capsune
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cheesecake reteta
- cheesecake cu mascarpone
- reteta scovergi
Ce bine arata
Bai, mi-ai facut pofta, imi trimiti si mie o bucata?
delicioasa prajiturica!
Cat de bine poa’ sa arate
un desert delicios, chiar arata foarte bine 🙂
Cheesecake cu capsune, vreau si euuuuuuuu
Fuuuuuuuu, imi ploua in gura 🙂
Bun rau, chiar imi place