Reteta zilei: Chifle cu aroma de usturoi
PrinteazaChifle cu aroma de usturoi din: apa calda, drojdie uscata, miere, ulei de masline, piure de cartofi dulci, faina, sare, usturoi.
- 1 cană apă caldă
- 1 plic drojdie uscată
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei de măsline
- ½ cana piure de cartofi dulci
- 3 ½ căni făină
- 1 ½ lingurițe sare
- usturoi tocat și ulei de măsline, pentru a unge chiflele
Mod de preparare:
Turnați apă caldă într-un bol mediu și incorporati drojdia. Se lasă să stea 10 minute, apoi se adaugă miere, ulei de măsline și piure de cartof dulce. Bateti pana se combina bine.
Într-un bol separat, adaugati făina și sarea. Incorporati ingredientele ude și continuati să amestecati.
Apoi framantati, adaugand faina dupa cum este neceesar.
Adaugati aluatul intr-un bol si ungeti cu ulei de masline. Acoperiți si lasati la dospit timp de 2 ore.
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Împărțiți aluatul în bucăți si formati chifle.
Coaceți 10-15 minute. Ungeți cu usturoi tocat și ulei de măsline imediat după scoaterea din cuptor. Se lasă să se răcească 3-5 minute.
Chifle cu aroma de usturoi
Pofta buna!