Reteta zilei: Chifle cu aroma de usturoi

Printeaza

Chifle cu aroma de usturoi din: apa calda, drojdie uscata, miere, ulei de masline, piure de cartofi dulci, faina, sare, usturoi.

Ingrediente: Chifle cu aroma de usturoi

  • 1 cană apă caldă
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ cana piure de cartofi dulci
  • 3 ½ căni făină
  • 1 ½ lingurițe sare
  • usturoi tocat și ulei de măsline, pentru a unge chiflele

Mod de preparare:

Turnați apă caldă într-un bol mediu și incorporati drojdia. Se lasă să stea 10 minute, apoi se adaugă miere, ulei de măsline și piure de cartof dulce. Bateti pana se combina bine.
Într-un bol separat, adaugati făina și sarea. Incorporati ingredientele ude și continuati să amestecati.

Chifle cu aroma de usturoi

Apoi framantati, adaugand faina dupa cum este neceesar.

Adaugati aluatul intr-un bol si ungeti cu ulei de masline. Acoperiți si lasati la dospit timp de 2 ore.

Chifle cu aroma de usturoi

Preîncălziți cuptorul la 200C.

Împărțiți aluatul în bucăți si formati chifle.
Coaceți 10-15 minute. Ungeți cu usturoi tocat și ulei de măsline imediat după scoaterea din cuptor. Se lasă să se răcească 3-5 minute.

Chifle cu aroma de usturoi

Chifle cu aroma de usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.